Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Word jij een van onze nieuwe Afrikadag stagiair(e)s?

Ook komend jaar organiseert de Foundation Max van der Stoel (FMS) de Afrikadag (www.afrikadag.nl), een landelijke bijeenkomst over Afrika en internationale samenwerking. Met meer dan 1.000 bezoekers, 200 sprekers en zo’n 100 vrijwilligers is de Afrikadag hét grootste evenement op het gebied van Afrika en internationale samenwerking in Nederland.

De FMS zoekt twee stagiair(e)s voor de organisatie van de Afrikadag, die plaatsvindt op zaterdag 13 april 2019. Samen met de verantwoordelijke projectmedewerker werk je mee aan de inhoudelijke en organisatorische werkzaamheden voor de Afrikadag.

Wat houdt deze functie in?

Je assisteert bij de organisatie van de Afrikadag 2019. Je helpt mee met de inhoudelijke voorbereiding en organisatie van verschillende workshops en debatten, je onderhoudt contacten met samenwerkende organisaties en sprekers, helpt mee in de vormgeving, levert een bijdrage aan de website en promotie van de Afrikadag en werkt mee aan de opzet van het culturele programma. Na de Afrikadag zal je ook nog een kleinere publieksbijeenkomst voor de FMS organiseren.

De periode loopt van (bij voorkeur begin) januari 2019 tot en met juni 2019. Exacte begin- en einddatum wordt in overleg bepaald. Je werkt vier dagen per week (28 uur) op ons kantoor in Den Haag.

De FMS is op zoek naar iemand die:

  • aantoonbare kennis en/of affiniteit heeft m.b.t. internationale samenwerking, waarbij kennis over Afrika een pré is
  • zelfstandig kan werken in een drukke omgeving
  • interesse heeft in de Nederlandse politiek en het Nederlandse beleid ten aanzien van internationale samenwerking
  • creatief en stressbestendig is
  • helpt de Afrikadag 2019 tot een succes te maken!

Wat bieden we?

Een leuke collegiale werksfeer, goede begeleiding en de vrijheid om eigen ideeën voor workshops, debatten en het cultuurprogramma in de praktijk te brengen. Je doet ervaring op binnen een politieke NGO, maakt kennis met ontwikkelingsorganisaties en leert de Nederlandse en Europese politiek beter kennen. De stagevergoeding bedraagt €375,- per maand, mits je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Anders geldt een (lagere) vrijwilligersvergoeding.

Solliciteren?

Mail dan je motivatiebrief met CV uiterlijk maandag 2 december naar Rosa van Driel: rvdriel@foundationmaxvanderstoel.nl. De sollicitatiegesprekken zullen tussen 10 en 13 december plaatsvinden (in Den Haag). Voor meer informatie kun je een mailtje sturen, of bellen met 020 – 5512 274. Zie ook www.afrikadag.nl en deze website!