Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Trainingen

Onze trainingen richten zich op de volgende generatie politici – in het specifiek jongeren en vrouwen. Zo leiden we bijvoorbeeld jonge politici op in de Balkan, steunen we sociaaldemocraten in Oekraïne en trainen we de nieuwe sociaaldemocratische partijen in Jordanië en Tunesië. Zij vergaren de vaardigheden om politiek actief te worden en democratische politieke bewegingen op te bouwen. Terugkerende thema’s zijn lokale politiek, Europese uitbreiding en LHBTI-rechten.

Op deze manier zijn honderden trainers en politici opgeleid in de landen waar wij actief zijn en wordt een pluriforme politieke omgeving gestimuleerd. 

Onze trainingen worden verzorgd door vrijwilligers met ervaring in de sociaaldemocratische politiek. Deze trainers maken gebruik van twee handboeken, die voor iedereen beschikbaar zijn. Je vindt onze methode hier

Een project aanvragen? 

Wil je een project aanvragen bij de FMS, mail ons dan het projectvoorstel op info(at)foundationmaxvanderstoel.nl. Het voorstel dient onderstaande gegevens te bevatten. De deadline voor projectvoorstellen voor het volgende jaar is 1 oktober. Aanvragen die na deze termijn worden ingezonden lopen het risico niet in behandeling te worden genomen.

Uw projectvoorstel dient de volgende informatie te bevatten:

  1. titel van het project;
  2. contactperso(o)n(en);
  3. korte beschrijving van de politieke situatie in uw land (met name in het afgelopen jaar);
  4. beschrijving van uw partij/organisatie en haar positie in de politieke arena;
  5. doelstellingen van het project;
  6. profiel van de verwachte deelnemers;
  7. beschrijving en aantal projectactiviteiten + benaderend tijdschema van de activiteiten;
  8. uitsplitsing van de begroting per activiteit.

 

Doe mee

U kunt actief worden voor de Foundation Max van der Stoel door mee te werken, voor ons te schrijven of door te doneren. Klik hier voor meer informatie.