Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Dialogue

De FMS organiseert regelmatig publieksbijeenkomsten in Nederland over ontwikkelingen in landen en regio’s die ons aangaan. Hierbij debatteren vertegenwoordigers uit de politiek, het maatschappelijk middenveld, wetenschap en het bedrijfsleven over recente ontwikkelingen in landen waar wij actief zijn, Europese uitbreiding of over beleid op ontwikkelingssamenwerking. We werken altijd samen met maatschappelijke organisaties, de PvdA en natuurlijk diaspora organisaties actief op de verschillende onderwerpen.

Al jarenlang organiseert de FMS de Afrikadag – hét evenement dat in teken staat van de samenwerking tussen Afrikaanse en Europese landen. Ook dragen wij actief bij aan de coalitie van maatschappelijke organisaties binnen evenementen rondom het thema ‘Democratie onder Druk’. We organiseren ook verschillende politieke cafés om urgente thema’s in de internationale politiek onder de aandacht te brengen van een breder publiek.

Ook binnen de PvdA moet de aandacht voor internationale samenwerking en het belang van internationale solidariteit continu worden bevochten. De FMS doet dat onder meer door het organiseren van workshops op partijcongressen of het leveren van een actieve bijdrage aan de buitenlandcommissie van de PvdA.

Doe mee

U kunt actief worden voor de Foundation Max van der Stoel door mee te werken, voor ons te schrijven of door te doneren. Klik hier voor meer informatie.