Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Foundation Max van der Stoel zoekt 2 stagiair(e)s voor de Afrikadag 2020!

Wat houdt deze functie in?
Je assisteert bij de organisatie van de Afrikadag. Dit houdt in dat je helpt met de inhoudelijke voorbereiding en organisatie van verschillende workshops en debatten, je contacten onderhoudt met samenwerkende organisaties en sprekers, meehelpt in de vormgeving, een bijdrage levert aan de website en promotie van de Afrikadag en meewerkt aan de opzet van het culturele programma. Na afloop van de Afrikadag krijg je de mogelijkheid om een (kleinere) publieksbijeenkomst te organiseren voor de FMS, waar je de kennis die je de maanden ervoor hebt opgedaan zelfstandig in praktijk brengt.

De periode loopt van (bij voorkeur begin) januari 2020 tot en met juni 2020. Exacte begin- en einddatum wordt in overleg bepaald. Je werkt vier dagen per week (28 uur) op ons kantoor in Den Haag.

De FMS is op zoek naar iemand die:

  • aantoonbare kennis en/of affiniteit heeft m.b.t. internationale samenwerking, waarbij kennis over Afrika een pré is
  • zelfstandig kan werken in een drukke omgeving
  • interesse heeft in de Nederlandse politiek en het Nederlandse beleid ten aanzien van internationale samenwerking
  • creatief en stressbestendig is
  • helpt de Afrikadag 2020 tot een succes te maken!

Wij zijn bij voorkeur op zoek naar één organisatorisch talent en één creatief talent. Beschik jij over een van deze eigenschappen? Laat dit dan vooral weten (of zien)!

Wat bieden we?
Een leuke collegiale werksfeer, goede begeleiding en de vrijheid om eigen ideeën voor workshops, debatten en het cultuurprogramma in de praktijk te brengen. Je doet ervaring op binnen een politieke NGO, maakt kennis met ontwikkelingsorganisaties en leert de Nederlandse en Europese politiek beter kennen. De stagevergoeding bedraagt €375,- per maand, mits je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Anders geldt een (lagere) vrijwilligersvergoeding.

Solliciteren?
Mail dan je motivatiebrief met CV uiterlijk zondag 17 november naar Rosa van Driel: rvdriel@foundationmaxvanderstoel.nl. De sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur in de week van 18 november plaats (in Den Haag). Voor meer informatie kun je een mailtje sturen, of bellen naar 06-31766692. Zie ook de websites: www.afrikadag.nl en www.foundationmaxvanderstoel.nl.

Begin november zullen we op deze pagina de vacatures voor onze andere stageplekken voor de periode februari t/m juni 2020 online zetten.