Zoek op
Sluit dit zoekvak.

FMS zoekt 2 stagiair(e)s voor de Afrikadag 2022

Op 9 april 2022 organiseert de Foundation Max van der Stoel (FMS) een live Afrikadag in het KIT in Amsterdam! Na twee jaar afwezigheid is de Afrikadag terug als hét grootste evenement op het gebied van Afrika en internationale samenwerking in Nederland. De FMS zoekt twee stagiair(e)s voor de organisatie van deze dag. Samen met de projectcoördinator en een (externe) event manager werk je mee aan de inhoudelijke en organisatorische werkzaamheden en de communicatie van dit grote event.

Wat houdt deze functie in?

Je assisteert bij de organisatie van de Afrikadag. Dit houdt in dat je helpt met de inhoudelijke voorbereiding en organisatie van verschillende workshops en debatten en je contacten onderhoudt met de 30+ organisaties die deelnemen aan de Afrikadag met een workshop of informatiestand. Ook ben je in nauw contact met de sprekers en bezoekers, denk je mee over het culturele programma en lever je een bijdrage aan de communicatie en promotie van de dag. Na afloop van de Afrikadag krijg je bovendien de mogelijkheid om een (kleinere) publieksbijeenkomst te organiseren voor de FMS, waar je de kennis die je de maanden ervoor hebt opgedaan zelfstandig in praktijk brengt.

De periode loopt van begin januari 2022 tot en met juni 2022. Exacte begin- en einddatum wordt in overleg bepaald. Je werkt vier dagen per week (28 uur) op ons kantoor in Den Haag.

De FMS is op zoek naar iemand die:

  • aantoonbare kennis en/of affiniteit heeft m.b.t. internationale samenwerking, waarbij kennis over Afrika een pré is;
  • zelfstandig en goed georganiseerd kan werken in een levendige werkomgeving;
  • interesse heeft in de Nederlandse politiek en het Nederlandse beleid ten aanzien van internationale samenwerking;
  • creatief en stressbestendig is;
  • helpt de Afrikadag 2022 tot een succes te maken!

Wij zijn bij voorkeur op zoek naar één organisatorisch talent en één creatief talent. Beschik jij over een van deze eigenschappen? Laat dit dan vooral weten (of zien) in je cv en / of motivatiebrief!

Wat bieden we?

Een leuke collegiale werksfeer, goede begeleiding en de vrijheid om eigen ideeën voor workshops, debatten en het cultuurprogramma in de praktijk te brengen. Je doet ervaring op binnen een politieke ngo, maakt kennis met ontwikkelingsorganisaties en leert de Nederlandse en Europese politiek beter kennen. De stagevergoeding bedraagt €450,- per maand, mits je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Anders geldt een (lagere) vrijwilligersvergoeding.

Solliciteren?

Mail dan je motivatiebrief met CV uiterlijk woensdag 3 november naar Rosa van Driel: rvdriel@foundationmaxvanderstoel.nl. De sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur in de week van 8 november plaats. Voor meer informatie kun je een mailtje sturen, of bellen naar Rosa van Driel via 06-31766692. Zie ook de websites: www.afrikadag.nl en www.foundationmaxvanderstoel.nl.