Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Periodieke gift & belastingvoordeel

Schenk je jaarlijks aan de FMS of bent u van plan dat te gaan doen? Leg dan jouw bijdrage voor minimaal 5 jaar vast, zodat deze volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen. Ook gewone giften boven de 60 euro zijn aftrekbaar. Omdat de FMS een ANBI-status heeft, krijg je vervolgens een flink deel terug van de Belastingdienst. Zo kun je structureel bijdragen aan het werk van de FMS, met ook nog een voordeel voor jezelf!

Gewone giften

Voor de aftrek van gewone giften geldt een drempel en een maximum. Het bedrag boven de drempel mag u aftrekken. Maar niet meer dan het maximumbedrag. Dit hangt af van uw drempelinkomen. Als u online aangifte inkomstenbelasting doet, ziet u uw drempelbedrag op het scherm waar u uw giften kunt doen (1% van uw drempelinkomen, minimaal €60,-). Wat u meer schenkt dan het drempelbedrag mag u aftrekken, tot een maximum van 10% van uw drempelinkomen.

Periodieke giften

Voor de aftrek van periodieke giften geldt geen drempel, maar (sinds 1 januari 2023) wel een maximum van €250.000,- per jaar. Een periodieke schenking houdt in dat u minimaal vijf jaar jaarlijks een vast bedrag schenkt. Dit wordt vastgelegd in een overeenkomst. Het is (sinds 2014) niet meer nodig om dit via een notaris te doen. Op deze manier kunt u uw gift volledig aftrekken (tot het maximum van €250.000,- per jaar).

Wil je in aanmerking komen voor deze regeling rondom belastingvrij schenken? Vul het document hiernaast in en stuur deze naar info@foundationmaxvanderstoel.nlWij nemen dan contact me je op! Een notariële akte is niet meer vereist voor een periodieke schenking. 

Heb je nog vragen over belastingvrij schenken? Schroom niet om ons een berichtje te sturen op bovenstaand mailadres! Voor meer informatie, zie ook deze uitleg op de site van de Belastingdienst.

De FMS vindt het belangrijk om open en transparant te zijn over ons beleid op financieel en inhoudelijk gebied. U vindt daarvoor hier verschillende documenten. Bestuursleden van de FMS krijgen geen vergoeding.