Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Vacature Junior project manager MENA regio (28 uur)

De FMS is de onafhankelijke buitenland stichting gelieerd aan de PvdA. We zetten ons zich in voor opkomende democratieën en voor (sociaal)democraten in landen waar de vrijheid onder druk staat. De FMS steunt de opbouw van politieke partijen, door middel van trainingen, op verzoek van buitenlandse partners. We streven naar een wereld waarin de democratische rechten van alle mensen gewaarborgd zijn. We wakkeren het vuur van verandering aan door activisten praktische tools te geven die ze direct in hun strijd kunnen gebruiken. Wij steunen de changemakers in de wereld en geven ze een podium. Wij nemen ook nadrukkelijk onze eigen verantwoordelijkheid voor eerlijke politiek in Nederland, de Europese Unie, Afrika en het Midden Oosten. Wij betrekken daar zoveel mogelijk verschillende mensen bij door kennis te delen en dialoog te stimuleren.

De FMS heeft een kleine staf en een uitgebreid netwerk van trainers die werkzaam zijn van Oost-Europa tot Noord-Afrika. Daarnaast verzorgt de FMS het secretariaat van het European Forum for Democracy and Solidarity, een platform voor samenwerking tussen sociaaldemocratische partijen en stichtingen binnen en buiten de Europese Unie. Het European Forum heeft tot doel de sociaaldemocratie en de onderlinge solidariteit in Europa te versterken. Op de website www.europeanforum.net worden de belangrijkste politieke ontwikkelingen uit de doelregio’s bijgehouden.

Om ons hierin te ondersteunen zijn we op zoek naar een junior project manager voor de MENA regio.

Als junior project manager MENA regio ben je verantwoordelijk voor onze projecten in deze regio. Bilateraal zijn we actief in vier landen: Tunesië, Marokko, Jordanië en Libanon. Daarnaast zijn we actief in enkele regionale projecten. Jij houdt de politieke ontwikkelingen in de regio bij en hebt regelmatig contact met onze partners. Daarnaast vertaal jij de wensen van onze partners naar wat wij kunnen bieden met onze trainingen.

Jouw werkzaamheden:

 • Project management voor projecten in samenwerking met onze partners in Libanon, Jordanië, Tunesië en Marokko. Deze trainingsprojecten zijn voor politici/activisten gericht op politieke vaardigheden zoals campagnevoeren, debatteren en spreken in het openbaar. Je bent bijna van A tot Z verantwoordelijk voor de projecten: voor het opstellen van doelen, planning van (trainings)activiteiten, uitvoering en monitoring, financiële en inhoudelijke evaluatie.
 • Management van een regionaal project in samenwerking met het Zweedse Olof Palme International Center.
 • Monitoring en verslaglegging van de politieke ontwikkelingen in de landen in de MENA regio voor ons internationale netwerk: www.europeanforum.net.
 • Organisatie (online) activiteiten over de politieke ontwikkelingen in de MENA-regio.
 • Aansturen stagiairs.

Wat jij biedt:

 • Afgestudeerd in een relevante studierichting op HBO/WO niveau
 • Kennis van de MENA-regio
 • Kennis van de Europese politiek tav EU-uitbreiding en EU beleid tov de MENA regio
 • Project management ervaring
 • Een vlotte pen en vermogen snel tot de (politieke) kern van ontwikkelingen te komen.
 • Basis onderzoek vaardigheden
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels (C1/C2 niveau)
 • Beheersing Frans en/of Arabisch is een voordeel
 • Bereidheid regelmatig te reizen naar de regio
 • Affiniteit met progressieve/ sociaaldemocratische politiek

Wat wij bieden:

Een uitdagende functie in een internationaal politieke omgeving.

Wij bieden een contract voor 1 jaar voor 28 uur in de week (80%), met de intentie tot verlenging. Het startsalaris is ongeveer 3.200 euro (op basis van full time, 35 uur) volgens de CAO PvdA/FMS met goede arbeidsvoorwaarden. Wij bieden tevens een eindejaarsuitkering van 1700 euro (full time basis).

Ons kantoor is gevestigd in Den Haag op nog geen 10 minuten loopafstand van treinstation Den Haag HS. Er is de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Er is een (gedeeltelijke) reiskostenvergoeding.

Hoe kun je solliciteren?

Wil jij ons team komen versterken? Stuur dan uiterlijk 2 januari 2022 je motivatiebrief en CV naar Arjen Berkvens, aberkvens@foundationmaxvanderstoel.nl. Vermeld op je cv minstens 1 referent. 

Gesprekken vinden als het enigszins mogelijk is plaats op ons kantoor in Den Haag in de week van 9 januari. Mogelijk volgt een tweede gesprek en een schrijfopdracht. 

Voor meer informatie kun je bellen met Arjen Berkvens (0650510206.) Bekijk ook onze websites voor meer informatie: www.foundationmaxvanderstoel.nl en www.europeanforum.net en www.effectivetraining.org