Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Uitgebreid Afrikaans theaterprogramma op Holland Festival 2019

Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunsten festival van Nederland en in juni vindt alweer de 72ste editie plaats in Amsterdam. Tijdens het festival is opera, (muziek)theater, dans en meer te zien uit de hele wereld. Dit jaar zijn voor het eerst twee associate artists verbonden aan het festival, William Kentridge uit Zuid-Afrika en Faustin Linyekula uit Congo. Er zal veel werk uit Afrika te zien zijn van de twee associate artists en kunstenaars die hen inspireren.

 

Sur les traces de Dinozord

Deze dansvoorstelling van associate artist Faustin Linyekula gaat over de toekomst van het door oorlog en geweld geteisterde Congo. Het is een reis langs verloren dromen en herinneringen aan oude vrienden in Kisangani, de stad waar Linyekula opgroeide. De voorstelling waarvan de titel vertaald naar ‘In de voetsporen van Dinozord’, is een hoogtepunt in het oeuvre van Linyekula.

4 & 5 juni, Internationaal Theater Amsterdam

Meer info

 

Defence of the Less Good Idea / Blind Mass Orchestra / Requiem Request

Associate artist William Kentridge heeft The Centre for the Less Good Idea opgericht, een plek waar kunstenaars de mogelijkheid krijgen te werken aan hun oeuvre. Deze voorstelling is een veelzijdig werk waarin makers uit The Centre een combinatie van muziektheater en performance presenteren. Kentridge opent met een lecture-performance, gevolgd door muziek van Blind Mass Orchestra en de voorstelling Requiem Request, dans gecombineerd met zang van een Zuid-Afrikaans isicathamiya-koor.

7, 8, 9 juni, Frascati

Meer info

 

Wij mogen vrijkaarten weggeven voor beide voorstellingen. Meedoen? Houd onze Facebookpagina in de gaten!

 

Overige Afrikaanse voorstellingen

Verder staan er op het Holland Festival de volgende Afrikaanse voorstellingen: The Head & The Load, Cion; Requiem of Ravel’s Bolero, Beautiful Me, Congo, Not Another Diva, Paper Music en La Danse de la Rue 19.

Bekijk het volledige programma