Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Steun de FMS voor meer internationale solidariteit!

De afgelopen twee jaar stond ik in mijn brief uitgebreid stil bij de gevolgen van de corona pandemie. We zagen de tegenstellingen en de ongelijkheid wereldwijd toenemen. Of je aanspraak kon maken op inkomensondersteuning of een vaccinatie, hing in belangrijke mate af van de plek waar je wieg had gestaan. Het zijn dit soort structurele vormen van ongelijkheid waar de sociaaldemocratie tegen strijdt. De Foundation Max van der Stoel draagt bij aan die strijd.

De corona crisis was nog niet verdwenen uit de krantenkoppen, of we werden geconfronteerd met een verschrikkelijke oorlog op ons continent. De Russische inval in Oekraïne was door weinigen voor mogelijk gehouden. Met grote verbijstering zijn we getuige van verschrikkelijke schendingen van internationaal recht. Onder deze omstandigheden moet je ook je solidariteit laten zien. Onze Oekraïense partner SD-Platform had dringend hulp nodig. We voerden actie samen met de PvdA en haalden in korte tijd meer dan 20.000 euro op en zamelden 4 ton hulpgoederen in om lokaal de ergste nood te ledigen. De solidariteit en vrijgevigheid van zovelen maken echt een groot verschil. De komende tijd zullen we geconfronteerd worden met de verstrekkende gevolgen van dit conflict. Ook nu worden de armste landen het hardst getroffen door de stijgende energie- en voedselprijzen. Dat heeft dramatische gevolgen. Juist nu is ander beleid nodig.

foto oekraine actie

Foto: De eerste spullen van de Oekraïne actie arriveren op locatie.

 

Op 28 mei was ik wederom enorm trots op ons werk. Na twee jaar afwezigheid konden we eindelijk weer een Afrikadag organiseren. Naast de vele inhoudelijke workshops, de bijdragen van (Afrikaanse) politici, activisten, schrijvers en artiesten, was ook dit vooral ook een uiting van internationale solidariteit. Wat fijn om zovelen van u daar weer te zien! De FMS gaat door met het steunen van onze lokale partners. We geven trainingen om mensen sterker te maken. Tevens blijven wij ons inzetten voor een eerlijkere politiek ten aanzien van ontwikkelingslanden. We moeten stoppen met het geven met de ene en het nemen met de andere hand.

zonder_titel_450_x_300_px_3.png

Foto: Sfeerimpressie van de Afrikadag 2022

 

Dat kan niet zonder uw steun. Daarom vraag ik u om een bijdrage aan het werk van de FMS. Ik hoop dat u ons ruimhartig wilt steunen met uw gift om internationale solidariteit in de praktijk te brengen.

Maak uw bijdrage over op: NL15 RABO 0394 5461 21, tnv: Foundation Max van der Stoel.

Met vriendelijke groet,

 

Bert Koenders, voorzitter