Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Climate Justice: Overstromingen in Beira, Mozambique

Beira, Mozambique’s op een na grootste stad, ligt maar een paar meter boven zeeniveau. Door klimaatverandering en de stijgende zeespiegel is de stad kwetsbaar geworden voor overstromingen en extreem weer. In 2019 is Beira dan ook hard geraak door cycloon Idai. De cycloon heeft grote delen van de stad verwoest en onder water gezet. Dit heeft grote gevolgen voor de inwoners van de stad. Luis Tayado, inwoner van Beira, hoopt dat de stad weer opgebouwd kan woorden voor de volgende cycloon alles weer in puin legt. Albon Joze, die ook in Beira woont, was net als 146,000 anderen zijn huis kwijt door de verwoestende wind en regen van Idai. 

 In het nieuwste verhaal van ons online magazine Climate Justice: African Perspectives kan je lezen hoe klimaatverandering Beira raakt. Uitgelicht is ook de oplossing waar de burgemeester aan werkt, namelijk het ‘Master plan 2035.’ Samen met bedrijven uit Mozambique en Nederland heeft de stad een plan gemaakt om zich aan te passen aan klimaatverandering.

Deze verhalen uit Mozambique vormen het derde deel van een serie verhalen over de impact van klimaatverandering in Afrika die wij publiceren in ons online magazine. Het magazine is onderdeel van ons bredere Climate Justice onderzoek dat wij uitvoeren samen met FEPS. Naast deze verhalen, blijf je via het magazine ook op de hoogte van de rest van dit onderzoek. Volg ons op FacebookTwitter of Instagram om geen verhaal te missen. En lees de verhalen over Beira in het magazine!