Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Zo snel mogelijk: stagiair(e) Building Change gezocht!

De beoogde kandidaat voor deze stage heeft helaas af moeten zeggen, dus zijn wij weer op zoek naar een stagiair(e) voor onze Building Change werkzaamheden. De stage begint z.s.m., uiterlijk 1 maart. Reageer bij interesse dus snel!

Building Change
Politici en beleidsmakers in Nederland nemen te vaak beslissingen die belangen van ontwikkelingslanden schaden. Zo ondermijnen bijvoorbeeld het handels-, landbouw- en migratiebeleid inspanningen voor duurzame en inclusieve ontwikkeling. We moeten voorkomen dat wat we met de ene hand geven, wordt weggenomen met de andere hand.

In het Samenwerkingsverband Building Change werkt de FMS met Partos en Woord & Daad samen om dit te realiseren. De Nederlandse regering moet een maximaal positieve impact op ontwikkelingslanden hebben, waarbij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties het uitgangspunt zijn. Dit principe is leidend voor hoe we binnen Building Change over ontwikkelingssamenwerking denken.

Profiel stagiair(e) 
De stagiair(e) gaat werken in een internationale, politieke omgeving. We verwachten daarom dat je een goed politiek gevoel hebt en een open, communicatieve houding. Je bent in staat om efficiënt informatie te vergaren en deze, ook onder tijdsdruk, helder te verwoorden. Een goede beheersing van het Engels en organiserend vermogen zijn noodzakelijk. Verder ben je vaardig met het schrijven van (nieuws)artikelen en in staat om zelfstandig te werken in een drukke werkomgeving.

Wat houdt deze stage in?

  • Je assisteert op zelfstandige wijze bij de lobby richting Tweede Kamerleden en beleidsmedewerkers. Hierbij is kennis van en interesse in de Nederlandse politiek noodzakelijk, en liggen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties je nauw aan het hart.
  • Daarnaast houd je de actuele ontwikkelingen op diverse thema’s, zoals handel, migratie en veiligheid, bij.
  • Je signaleert politieke momenten voor beleidsbeïnvloeding en werk je je mee in het tot stand brengen van handvatten voor politieke actie en het mobiliseren van achterbannen.
  • Ook help je met het generen van zichtbaarheid van onze activiteiten.
  • Tijdens deze stage maak je kennis met ontwikkelingsorganisaties en met de Nederlandse politiek.


Wat bieden we? 
Je doet ervaring op binnen een politieke NGO en maakt kennis met ontwikkelingsorganisaties. Er is goede stagebegeleiding en er heerst een collegiale werksfeer. De stageperiode loopt (bij voorkeur) van uiterlijk 1 maart tot 31 juni. Je werkt vier dagen in de week op ons kantoor in Den Haag. De stagevergoeding bedraagt €375,- per maand, mits je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Anders geldt een (lagere) vrijwilligersvergoeding.

Solliciteren?
Mail je solliciatiebrief en CV zo spoedig mogelijk (uiterlijk 10 februari) naar rvdriel@foundationmaxvanderstoel.nl. Bel voor meer informatie met 020– 5512 274. Zie ook de websites: www.foundationmaxvanderstoel.nl en www.partos.nl/building-change. Sollicitatiegesprekken vinden (onder voorbehoud) plaats op ons kantoor in Den Haag.

Download hier de stagevacature in pdf.