Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Training ‘public speaking and negotiations’ in Armenië

Op zaterdag 21 oktober heeft er in Yeghegnazdor, Armenië, een training plaatsgevonden voor jongeren op het gebied van ‘public speaking’ en ‘negotiations’. Deze training is onderdeel van een reeks van vijf trainingen in verschillende Armeense provincies, welke met steun van de FMS zijn georganiseerd door het SD Platform Armenië.. Het betrekken van een nieuwe en jonge generatie binnen politieke en democratische processen is een belangrijk doel – dit is in Armenië vaak nog niet het geval.

Deze reeks volgt op eerdere trainingen die zijn gegeven door FMS-trainers aan lokale trainers verbonden aan het SD Platform – waarvan een georganiseerd in het voorjaar van 2023. De Armeense trainers kunnen hun geleerde vaardigheden nu in praktijk brengen, door dit over te brengen aan nieuwe leden van het SD Platform. Zij krijgen hierbij ondersteunding van FMS-trainers en kunnen terugvallen op hun kennis en expertise.

Het SD Platform

Het SD Platform is een burgerinitiatief dat als doel heeft om jongeren te verenigen rondom de uitgangspunten van de sociaaldemocratie. Het doel van het SD Platform is om een gemeenschap te creëren van jonge activisten, studenten en professionals die samen kunnen bouwen aan een sociaal rechtvaardig Armenië. Het platform is niet verbonden aan een politieke partij en probeert zaken als sociale rechtvaardigheid, gelijkheid en democratie onder de aandacht te brengen. In de ontwikkeling van het Platform speelt lokale vertegenwoordiging een belangrijke rol. Deze trainingen kunnen hierbij bij van belang zijn, om verder aan deze sociaaldemocratische beweging te bouwen op verschillende plekken in Armenië.

Als FMS zijn we onder de indruk van de veerkrachtigheid en motivatie van de leden van het SD Platform – zijn blijven ook na de moeilijke tijd deze zomer activiteiten organiseren. De oorlog en humanitaire crisis in Nagorno-Karabakh na de invasie van Azerbaijan heeft veel impact gemaakt op de Armeense bevolking en politiek. De gevolgen hiervan zullen in de komende maanden en jaren blijven doorwerken op de Armeense maatschappij. In deze tijden is het belangrijk om de Armeense democratische en progressieve beweging te blijven steunen, en dit zal de FMS dan ook zeker blijven doen.