Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Stagiair ‘Research & Advocacy’: Jurrian

Mijn naam is Jurrian Veldhuizen, ik ben 24 jaar en afstuderend masterstudent International Development Studies aan de Wageningen. Tijdens mijn master heb ik een brede en kritische blik ontwikkeld op ontwikkelingssamenwerking en daarin geloof ik dat de rol van Nederland in ontwikkelingslanden vaak onderbelicht is en negatieve effecten heeft. Toen ik op zoek ging naar een stage die bij mij past, werd ik geïnspireerd door de boodschap van Foundation Max van der Stoel (FMS): Nederland moet niet langer met de ene hand nemen wat ze met de andere hand geeft. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de ontwikkeling van Afrika, en deze stichting is daarin erg actief. Oftewel: een perfecte match. Wil jij ook stage lopen bij de FMS? Bekijk dan hier onze vacatures!

jurrianTijdens deze stage heb ik een groot takenpakket gekregen, waar ik erg dankbaar voor ben. Als stagiair heb ik op deze manier erg veel kunnen leren over verschillende onderwerpen. Enerzijds heb ik binnen FMS de vrijheid gekregen mee te werken aan een onderzoek naar klimaatrechtvaardigheid waarin we onderbelichte Afrikaanse perspectieven laten horen. Hierin heb ik erg veel verantwoordelijkheid en vertrouwen gekregen, waardoor ik erg veel heb kunnen doen. Binnen het samenwerkingsverband Building Change heb ik van dichtbij mee mogen maken hoe de Nederlandse politiek op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in elkaar zit. Ook hier mocht ik zelfstandig meewerken aan verschillende onderzoeken en lobbyactiviteiten. Naast deze taken krijg je als stagiair de vrijheid om bezig te zijn met activiteiten die je persoonlijk interesseert. Zo heb ik verschillende artikelen kunnen schrijven over interessante onderwerpen, waarvan een gedeelte zelfs gepubliceerd is. Het team FMS is klein en het contact is heel erg informeel, waardoor je bij iedereen terecht kan als je ergens tegenaan loopt of graag iets zou willen ondernemen. Ook is de hulp groot voor zaken buiten de stage, zoals de zoektocht naar een toekomstige baan.

Ik zou deze stage aan iedereen aanraden die zich interesseert in ontwikkelingssamenwerking. Het is een kleine stichting die ondanks haar grootte veel voor elkaar krijgt binnen een heel divers werkveld: volop leermogelijkheden dus!

Kom stage lopen bij de FMS! Reageer hier voor 9 december op een van de drie vacatures.