Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Stagiair ‘Democracy’: Meriem

Mijn naam is Meriem Hammami, ik ben 24 jaar en recentelijk afgestudeerd. Ik heb een bachelor in Internationale Communicatie, met een focus op het Midden-Oosten, van Hogeschool Zuyd en een master in Public Policy and Human Development van United Nations University en Universiteit Maastricht. Gestimuleerd en geïnspireerd door de Arabische Lente, die in volle gang was nadat ik de middelbare school had afgerond, heb ik mijn studies zorgvuldig uitgekozen. Na mijn afstuderen van de universiteit, kon ik niet wachten om al mijn kennis naar de praktijk te vertalen en ging ik op zoek naar een stage. Toen ik zag dat Foundation Max van der Stoel een stage aanbood op de democracy afdeling, heb ik meteen gesolliciteerd, omdat het perfect aansloot op mijn studies en passie. Wil jij ook stage lopen bij de FMS? Bekijk dan hier onze vacatures!

meriem

Tijdens de stage heb ik enorm veel geleerd. Zo waren er een aantal landen waar ik eigenlijk nog niks vanaf wist, voordat ik begon, en waarvan ik nu begrijp hoe het gehele politieke systeem in elkaar zit. Ook heb ik van dichtbij gezien hoe internationale partnerschappen in elkaar zitten en hoe vergaderingen eraan toe gaan. Wat super is aan de FMS is dat er aan de partners wordt gevraagd wat zij nodig hebben en vanuit dat punt gewerkt wordt. Ik heb ook veel geschreven voor het European Forum for Democracy and Solidarity, waar de FMS het secretariaat van doet, waardoor ik beter ben geworden in het creatief schrijven. Een groot pluspunt van de stage is dat je het nieuws dagelijks intensief bijhoudt, waardoor je algemene kennis over de wereld erg groeit. De stagiairs wordt ook ruimte aangeboden om te werken aan onderwerpen die hen persoonlijk interesseert. Het FMS team is klein en de setting is informeel, waardoor ik mij al snel thuis voelde. Als ik ergens niet uitkwam kon ik altijd terecht bij mijn collega’s en werd er meegedacht.

Ik zou deze stage aan iedereen aanraden die democratisering en politieke ontwikkelingen op internationaal niveau interessant vindt! 

Kom stage lopen bij de FMS! Reageer hier voor 9 december op een van de drie vacatures.