Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Stagiair(e) Democracy gezocht!

De Foundation Max van der Stoel, in samenwerking met het European Forum for Democracy and Solidarity, zoekt op korte termijn één stagiair(e) voor de Democracy werkzaamheden. 

De Foundation Max van der Stoel zet zich in voor democratisering in de buurlanden van de EU, een eerlijker Nederlands en EU-beleid ten aanzien van ontwikkelingslanden en we stimuleren het publieke debat over deze thema’s in Nederland.

Daarnaast verzorgt de FMS het secretariaat van het European Forum for Democracy and Solidarity, een platform voor samenwerking tussen sociaaldemocratische partijen en stichtingen binnen en buiten de EU. Ook werkt de FMS samen met Partos en Woord en Daad onder de naam ‘Building Change‘ aan een eerlijke en ambitieuze implementatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s) in Nederland.

Profiel stagiair(e)

De stagiair gaat werken in een internationale, politieke omgeving. We verwachten daarom dat je een goed politiek gevoel hebt en een open, communicatieve houding. Je bent in staat om efficiënt informatie te vergaren en deze, ook onder tijdsdruk, helder te verwoorden. Een goede beheersing van het Engels en organiserend vermogen zijn absoluut noodzakelijk. Verder ben je vaardig met het schrijven van (nieuws)artikelen en in staat om zelfstandig te werken.

We zijn op zoek naar 1 stagiair(e) voor de volgende activiteit:

1)   Democracy (1 stageplaats beschikbaar)

Je bent verantwoordelijk voor:

  • het schrijven en/of updaten van één of meerdere country updates op de website van het European Forum;
  • het mede samenstellen van de tweewekelijkse Newsflash van het European Forum alsook het bijhouden van de website van het European Forum;
  • daarnaast kan je gevraagd worden mee te helpen bij het organiseren van een buitenlandse activiteit van de FMS of een van de FMS activiteiten in Nederland;
  • ten slotte zullen er bijkomende administratieve taken van je gevraagd worden, zoals het notuleren van (internationale) vergaderingen.

Het spreekt voor zich dat je geïnteresseerd bent in democratisering en internationale samenwerking, de sociaaldemocratie en de regio’s waar wij actief zijn (Oost-Europa, de Balkan, het Midden Oosten en Noord Afrika). De volledige stagebeschrijving vind je hier.  

Wat bieden we?

Een leuke collegiale werksfeer, goede begeleiding en de vrijheid om eigen ideeën voor workshops, debatten en het cultuurprogramma in de praktijk te brengen. Je doet ervaring op binnen een politieke ngo en maakt kennis met ontwikkelingsorganisaties.

Stageperiode en vergoeding

De stageperiode loopt van 1 september 2019 tot en met 31 januari 2020. Je werkt vier dagen in de week (28 uur per week) op ons kantoor in Den Haag. De stagevergoeding bedraagt €375,- per maand, mits je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Anders geldt een (lagere) vrijwilligersvergoeding.

Solliciteren?

Stuur je motivitatiebrief en CV uiterlijk woensdag 14 augustus naar:

  • Jaron Liplijn: jliplijn[at] foundationmaxvanderstoel.nl

Bel voor meer informatie met 020–5512 181. Zie ook de websites: www.foundationmaxvanderstoel.nlwww.europeanforum.net 

Sollicitatiegesprekken vinden (onder voorbehoud) plaats tussen maandag 19 augustus en woensdag 21 augustus 2019 op ons kantoor in Den Haag.