Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Stagiair ‘Democracy’: Max

Mijn naam is Max Landheer en ik ben een 22-jarige masterstudent aan de Universiteit Utrecht. Voordat ik aan mijn master International Relations in Historical Perspectives begon, heb ik aan de Vrije Universiteit Philosophy, Politics and Economics (PPE) gestudeerd. Ik heb mij gedurende mijn bachelor en master veel bezig gehouden met Europese integratie. Specifiek Europese uitbreiding, democratisering en de invloed van economische belangen binnen internationale politiek vind ik ook bijzonder interessante onderwerpen. Vandaar dat ik mij met ontzettend veel plezier de afgelopen maanden als stagiair ‘Democracy’ heb ingezet voor de Foundation Max van der Stoel (FMS).

Ik heb mij verder kunnen verdiepen in de interessante politieke processen die spelen in alle landen die om Europa heen liggen. Precies die landen die binnen Nederland weinig in het nieuws komen, daar heb ik de afgelopen maanden een heleboel artikelen over geschreven. Ik weet inmiddels van alles over de strijd tussen de regeringspartij(en) en oppositiepartij(en) die spelen in onder andere Armenië, Georgië en Moldavië. Als je mij nu vraagt hoe het ervoor staat met betrekking tot toetreding tot de Europese Unie (EU) van Balkanlanden, dan zal ik je ook een heleboel interessante verhalen kunnen vertellen. Het fijne was dat er veel ruimte voor mij was om mij te verdiepen in de onderwerpen die mij aantrokken.

Naast het schrijven van een goed aantal artikelen voor het European Forum for Democracy and Solidarity, het updaten van diens website en het bijhouden van het nieuws in een aantal landen voor de ‘newsflash’, die om de week wordt uitgestuurd, ben ik ook wegwijs geworden binnen de internationale wereld van sociaaldemocratische samenwerking. Ik heb bij een hele hoop hele interessante vergaderingen gezeten, met sociaaldemocratische partners komend van binnen en buiten de EU. Ik heb echt een heel tof kijkje in de keuken gekregen wat dat betreft. Daarnaast heb ik mij vanaf moment één heel welkom gevoeld door het FMS-team, ondanks dat ik mijn collega’s hoofdzakelijk online gesproken heb.

Het was voor mij een hele leerzame periode, waarin ik voor het eerst op (virtueel) kantoor heb leren werken. Als je geïnteresseerd ben in democratie in de breedste zin van het woord en nieuwsgierig bent naar alle landen die om Europa heen liggen, dan raad ik ten zeerste aan om stage te komen lopen bij de FMS als ‘Democracy’ stagiair!

Wil jij ook stage lopen bij de FMS? Reageer dan hier voor 14 juni op een van de vacatures!

picture_1.png