Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Stagiair ‘Communicatie & Onderzoek’: Tirza

Mijn naam is Tirza van Willigenburg, ik ben 23 jaar en loop momenteel stage bij de FMS als stagiair communicatie & onderzoek. Ik zit in het laatste jaar van mijn studie European Studies aan de Haagse Hogeschool die zich toevallig naast het kantoor van de FMS bevindt. European Studies is een brede studie waarin internationale samenwerking een belangrijk onderwerp is. Zodra ik de stage bij de FMS zag langskomen dacht ik dat het een goede kans zou zijn om mijn interesse in internationale samenwerking verder te ontwikkelen en meer ervaring op te doen.

Als stagiair communicatie en onderzoek ben ik met verschillende onderwerpen bezig. In de eerste maand van mijn stage deed ik al gelijk mee in het communicatieteam voor het SDG Spotlight Rapport dat verantwoordelijk was voor de online lancering van dit rapport. De FMS is aan dit project betrokken via het samenwerkingsverband Building Change. SDG Spotlight is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende organisaties en hierin heb ik veel samengewerkt met een stagiair van een van de andere betrokken organisaties.  

Verder beheer ik de sociale media, stuur ik de maandelijkse nieuwsbrief uit en werk ik mee aan het onderzoek Climate Justice: African Perspectives en het online magazine dat hier bij hoort. Het onderzoek wordt deze herfst gepresenteerd dus als stagiair communicatie en onderzoek ben ik ook nauw betrokken met de voorbereidingen hiervoor.

De stagiair communicatie en onderzoek heeft daarnaast de leuke taak om de politieke cafés te organiseren. Jij hebt zelf de regie in handen wat ook betekent dat je veel inspraak hebt in het onderwerp en hoe het café eruit gaat zien. Het mooie aan het politiek café is dat het ervoor kan zorgen dat een specifiek onderwerp in de ‘spotlight’ komt te staan. En het voordeel van een online event is dat sprekers uit (bijna) alle hoeken van de wereld uitgenodigd kunnen worden! 

De variatie in projecten is erg leuk want zo krijg je ook de ruimte om je eigen interesses verder te ontwikkelen. Vanaf dag één voelde ik mij al gelijk erg welkom in het team ondanks dat de stageperiode voor een groot deel online was. De afgelopen maanden waren een zeer leerzame periode waarin ik veel nieuwe vaardigheden heb ontwikkeld. Ik kan een stage bij de FMS zeker aanraden voor iedereen met brede (internationale) interesses en op zoek is naar een zeer leerzame stage!

Wil jij ook stage lopen bij de FMS? Reageer dan hier voor 14 juni op een van de vacature

30477ead a5a5 4748 9d36 aeb820cb4d40 3