Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Stagiair ‘Communications & Events/Afrikadag’: Hester!

Hoi! Ik ben Hester en sloot mij begin dit jaar aan bij de FMS als Afrikadag stagiaire. Nadat ik in Nederland mijn bachelor in International Studies afrondde, vertrok ik naar Schotland en studeerde daar af met een master in Africa and International Development. Tijdens beide studies ontwikkelde ik niet alleen mijn interesse in politieke en sociale ontwikkelingen rondom Afrika maar ook in netwerken en het organiseren van evenementen in mijn verschillende rollen als studentenvertegenwoordiger. Omdat deze stage om de Afrikadag draaide leek het mij de unieke kans om in een omgeving met o.a. aandacht voor Afrika en internationale samenwerking mijn passies en kennis in te zetten. Wil jij ook stage lopen bij de FMS? Bekijk dan hier alle vacatures!

img_2222_2.jpegHoe ziet een typische dag bij de FMS er voor jou uit?     

Voordat we noodgedwongen door Corona Afrikadag 2020 moesten afgelasten, werkte ik aan het uitvoeren van verschillende organisatorische taken rondom het evenement. Denk hierbij aan het werven van partners, het invullen van het programma, het helpen ontwerpen van posters en flyers en vele leuke overlegjes met allerlei betrokkenen. Gedurende deze tijd ben je ook elke dag in contact met alle workshop organisatoren en sprekers die zowel uit Nederland als het buitenland komen. Zelf vond ik het meest bijzondere om te werken met de vele actieve en uiteenlopende Afrikaanse diaspora organisaties in Nederland. In vrijwel al het werk dat FMS doet worden diaspora organisaties betrokken en zo mocht ik ook tijdens mijn stage relevante seminars in Brussel bijwonen en verschillende mensen uit het Afrikaanse diaspora interviewen. Zo doe je niet alleen praktische werkzaamheden maar ben je ook zeker inhoudelijk bezig!

Nadat de werkzaamheden rondom de Afrikadag waren afgerond, was de invulling van mijn stage wat flexibeler. Met het team kwamen we op het idee om het FMS liveblog ‘Corona in Afrika’ op te starten, waarbij mijn collega’s en ik actuele ontwikkelingen op het gebied van de coronacrisis in Afrika door het schrijven van artikelen monitorden. Het ontbreekt zeker niet aan creatieve ideeën binnen ons team; op dit moment zijn we begonnen aan een project dat via portretinterviews de diaspora partners van FMS belicht. Daarnaast werk ik mee aan het onderzoeksproject ‘Climate Justice: African Perspectives’. Hierin heb ik me verdiept in Nederlands en Europees klimaatbeleid en focus ik me vooral op een thema dat ontzettend relevant is voor sociaaleconomische ontwikkelingen in Afrika: landbouw.  

Wat heb je geleerd wat je meeneemt voor jouw toekomstige baan?

Na vele jaren te hebben gestudeerd heb ik tijdens mijn stage de kennis die ik heb opgedaan praktisch mogen toepassen. Ik heb geleerd wat er allemaal komt kijken bij het werk rondom initiatieven met aandacht voor ontwikkelingssamenwerking en internationale solidariteit. Zo voel ik me (voor in mijn toekomstige baan) beter voorbereid op de (logistieke) uitdagingen waar deze sector vaak mee te maken heeft en zal ik met meer zelfvertrouwen partnerrelaties kunnen ontwikkelen en onderhouden. 

Wat vond je het leukste/wat is je het meest bijgebleven?

Ik ging elke dag met plezier naar werk. Het was zeer interessant om niet alleen voor FMS te werken maar ook op het kantoor van het partijbureau van de PvdA. Zo kreeg ik een kijkje achter te schermen van de politiek in Nederland. Maar het plezier van werken kwam toch het meest door mijn lieve en leuke collega’s en de werkomgeving die wij samen creëerden. Ieders mening telt en is er genoeg ruimte om met je eigen ideeën en perspectief te komen. Stagebegeleiders proberen je zo goed mogelijk in je kracht te zetten door rekening te houden met je interesses en vaardigheden. Daarnaast lunchen we altijd gezellig samen en is er vaak ook tijd om aan het eind van de middag een potje Mario Kart te spelen. Wil jij dit ook? Reageer dan uiterlijk 7 juni op een van de 3 vacatures