Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Minke kijkt mee bij de FMS

Hallo allemaal, ik ben Minke Muthert (17 jaar) en ik heb een week stage gelopen bij FMS. Ik zit in mijn 5e jaar VWO in Groningen en wil, wanneer ik mijn diploma op zak heb, Internationale Ontwikkelingsstudies in Wageningen gaan studeren. Vanuit mijn school was ik op zoek naar een toekomstgerichte snuffelstage die op deze studierichting aansloot. Ik heb wat gezocht en gemaild naar verschillende ontwikkelingsorganisaties en kwam uit bij FMS. De onderwerpen die ik op de FMS-site tegenkwam vond ik erg interessant, over allerlei vraagstukken in de wereld waar ik me geregeld mee bezig houd.

Ik was dan ook blij dat ik voor een week bij de FMS op kantoor in Den Haag mocht komen meedraaien. Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 mei heb ik met verschillende medewerkers meegelopen, en zo kunnen zien waar de medewerkers van de FMS zich dagelijks mee bezighouden. Zo heb ik me verdiept in allerlei wereldnieuws om hier vervolgens over te schrijven in de Newsflash en op de website van het European Forum. Ook ben ik donderdag mee geweest naar Amsterdam voor een lunch van ShelterCity in Pakhuis de Zwijger met mensenrechtenadvocaat Justus Iljeoma uit Nigeria, hij zet zich in tegen politiegeweld in zijn land. Zijn verhalen vond ik erg indrukwekkend om te horen.

Vrijdag 18 mei, mijn laatste dag bij FMS, vertrokken we weer naar Amsterdam voor een bijeenkomst met Tax Justice Nederland (een netwerk van 8 organisaties, waaronder FMS, dat zich inzet voor een eerlijke en transparante belastingbeleid) om te praten over een geplande campagne tegen het afschaffen van de dividendbelasting in Nederland. Tax Justice Nederland maakt daar een vuist tegen, mede omdat het afschaffen negatieve gevolgen zal hebben op ontwikkelingslanden. Het was een erg boeiende middag om bij aanwezig te zijn!

Ik heb een ontzettend leuke en leerzame week gehad bij FMS en ik werd goed betrokken bij de werkzaamheden. Het team is heel aardig en geïnteresseerd dus het was een plezier om hier een week te mogen doorbrengen. Ook heb ik veel tips opgedaan voor mijn toekomstige studie, wat zeker een pluspunt is.

Bedankt voor de leuke tijd allemaal en wie weet tot ziens!

Ben jij HBO/WO student en wil jij een semester stage lopen bij de FMS? Wij zijn weer op zoek naar stagiair(e)s voor de periode van september 2018 tot en met januari 2019. Kijk hier voor meer info en solliciteer!