Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Fotoverslag Future Leaders training

Afgelopen weekend was het zover: de start van een nieuwe cyclus van het Future Leaders project voor politieke activisten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Meer dan 30 deelnemers uit Marokko, Tunesië, de Palestijnse Gebieden, Libanon en Jordanië kwamen naar Amman voor een intensieve 3-daagse training in sociaaldemocratie, campagne, politieke communicatie en debatteren.

de groeppresentatie

De opening van de training en twee deelnemers presenteren hun actieplan voor een campagne-event. 

Met deze training investeren wij in een nieuwe generatie politici. Met de vaardigheden die zij opdoen, kunnen  de deelnemers hun partij versterken en daarmee de democratie in hun land verbeteren. Voor de eerste keer waren er ook alumni van het programma aanwezig als trainer. Khaoula Hamid (PSU, Marokko) en Mohamed Jenhani (Ettakatol, Tunesië) zijn opgeleid als trainers en konden nu hun ervaringen delen. Zij werden ondersteund door Rachel Holland (UK Labour) en Jamila Aanzi (FMS).

khaoula hamidmohamed jenhani

Regionale trainers Khaoula en Mohamed in actie.

interviewdebat

Het oefenen van een interview en een debat waarbij deelnemers over onderwerpen discussiëren vanuit verschillende ideologische standpunten. 

Het Future Leaders project is een samenwerking het European Forum for Democracy and Solidarity, de UK Labour Party en de Foundation Max van der Stoel en werd ditmaal lokaal ondersteund door het Al Sindyan Instituut. De aankomende drie jaar zullen wij deze trainingen organiseren, waarna een selecte groep deelnemers getraind wordt om zelf trainer te worden.