Zoek op
Sluit dit zoekvak.

FMS zoekt stagiair(e) ‘development’

Stage ‘development’
Voor ons ‘development’ programma, zijn we – in samenwerking met Building Change – op zoek naar 1 stagiair(e) die zich vooral bezighoudt met onze lobby en advocacy activiteiten. Huidig stagiaire Dorine zegt dit over haar stage bij de FMS:

De Building Change werkzaamheden van deze stage zijn heel leerzaam en interessant! Je zit dicht op de politiek, en draait mee in het lobbyproces richting de politiek, vooral bij Nederlands beleid dat gevolgen heeft voor ontwikkelingslanden, zoals wetgeving rondom belastingontduiking en -ontwijking, maar ook klimaatbeleid. Jouw verantwoordelijkheid is de politieke kalender actief bijhouden: Wat zijn interessante onderwerpen waar we wat mee kunnen? Wat ik heel leuk vind aan de stage is dat je vervolgens ook actief meedraait in het lobbyproces: Je mag lobbybrieven en (nieuws)artikelen schrijven en zorgt ervoor dat de social media worden bijgehouden. Nu er hopelijk binnen enkele maanden een regeerakkoord verschijnt, is deze stage voor jou nóg relevanter: Dan worden alle onderwerpen weer besproken in de commissies en is er dus meer kans voor ons om invloed uit te oefenen. Als je dicht op het politieke proces wil zitten en deel wil uitmaken van een hele fijne, open en inspirerende werkomgeving, solliciteer dan voor deze stage!

Word jij onze nieuwe stagiair(e) ‘development’? Stuur dan uiterlijk 5 januari 2022 je motivatiebrief + CV naar Anne van der Meer, avdmeer@foundationmaxvanderstoel.nl. De gehele vacature kun je hier vinden.