Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Een volle zaal voor de FMS op het PvdA congres!

Een volle zaal voor de FMS op het PvdA congres!

Als FMS kijken we terug op een geslaagd PvdA congres! Wat gebeurt er allemaal op zo’n dag? Kijk met ons mee via de foto’s en de quotes.

Andere kijk op migratie: Afrikaanse perspectieven

Onze sessie “Andere kijk op migratie: Afrikaanse perspectieven” was druk bezocht. Er kwam een levendige discussie op gang tussen het panel, bestaande uit Anne van der Meer (FMS), Kirsten van den Hul (Tweede Kamerlid) en Ugbaad Hassen Kilincci (Raadslid Emmen), en het publiek. Duidelijk was dat migratie over meer gaat dan mobiliteit.

whatsapp_image_2020_03_11_at_11_54_04.jpeg

In het Europese debat rondom migratie zijn Afrikaanse perspectieven onderbelicht. Deze perspectieven zijn wel erg belangrijk: “Door dit onderzoek voel ik me gehoord”.

Er moet geïnvesteerd worden in ontwikkelingsperspectief: “samen, met elkaar, en voor een betere toekomst. We moeten mensen empoweren, kennis uitwisselen en investeren in wat er nodig is”. Jongeren hebben en houden hoop, zij zijn juist heel erg met hun toekomst bezig en staan hier positief tegenover!

whatsapp_image_2020_03_11_at_11_53_58.jpeg

“De diaspora paragraaf in het beleid is niet enkel een hokje om af te vinken. Het houdt in dat er wezenlijke samenwerking moet ontstaan tussen Nederland en het diaspora netwerk”. 

“Globale ongelijkheid, daar moet het gesprek mee beginnen”.

Lees hier onze volledige publicatie Migration: African perspectives en praat met ons mee tijdens de sessie op de Afrikadag op zaterdag 4 april.

whatsapp_image_2020_03_11_at_16_11_43.jpeg

SDG’s in het PvdA verkiezingsprogramma!

Maar er gebeurt meer op het congres. De hele dag waren we aanwezig met een stand, waar we met heel veel mensen hebben gepraat en gediscussieerd over ons werk.

whatsapp_image_2020_03_11_at_16_11_29.jpeg

Ook heeft het congres gestemd om de duurzame ontwikkelingsdoelen, de SDG’s, als leidraad te nemen voor het volgende verkiezingsprogramma. Wij zijn benieuwd!