Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Eco-activisten van WECF op de Afrikadag!

In veel landen worden mensen dagelijks geconfronteerd met klimaatverandering en vervuiling. Women Engage for a Common Future (WECF) steunt de helden die hier voor opstaan. Tijdens de workshop ‘Eco-activism: best practices from Nigeria’ op de Afrikadag zal hierover uitgebreid worden gepraat. Hiermee sluit WECF perfect aan op het thema van de Afrikadag 2018: NIEUW ACTIVISME. Een
waardevolle toevoeging voor de Afrikadag!

WECF is een netwerk van ruim 150 vrouwen- en milieuorganisaties in meer dan vijftig landen, met een historische focus op West en Oost Europa, Kaukasus en Centraal-Azië. WECF leden en partners werken gezamenlijk aan duurzame ontwikkeling, bescherming van gezondheid en milieu, en armoedebestrijding. Dat gebeurt op internationaal terrein via praktisch projectwerk op locatie, door middel van bewustwordingscampagnes of zoals nu op de Afrikadag!

WECF steunt activisme tegen klimaatverandering en vervuiling: in Nederland én daarbuiten!

Klimaatverandering en vervuiling vormen een grote bedreiging voor de gezondheid van mensen en leidt tot instabiliteit en een gebrek aan toekomstperspectief in lokale gemeenschappen. Veel vrouwen en mannen zijn dapper genoeg om zichzelf en anderen te organiseren om hier tegen in te gaan. In deze workshop worden samen met een inspirerende activist de ‘best practices’ besproken. Priscilla M. Achakpa van Women’s Environment Program (WEP) Nigeria is hierbij een belangrijke aanwezige. Daarnaast wordt een korte documentaire getoond over activisten die schadelijke plastics en e-waste in Nigeria bestrijden. Deze wordt gepresenteerd door Sascha Gabizon (WECF International).

Wat kunnen we van elkaar leren? En wat kunnen we in Nederland doen om de zaak van activisten als Priscilla te ondersteunen? Deze vragen en meer worden besproken in de workshop ‘Eco-activism: best practices from Nigeria’, gemodereerd door Kirsten Meijer, directeur van WECF Nederland.

Al met al een buitengewoon actueel onderwerp waar we nog lang niet over uitgesproken zijn! Heb jij een kritische vraag die je aan het panel wilt stellen of behoefte aan een hedendaags debat? Mis het niet en schrijf je nu in!