Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Deze donderdag: De lancering van “Climate Justice: African Perspectives & EU Policies”

Het nieuwe VN IPCC rapport is duidelijk: De gevolgen van klimaatverandering zijn nu al aanwezig en zullen alleen maar toenemen als we niets doen. Hoewel Afrikaanse landen het minst verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van klimaatverandering, dragen zij de zwaarste gevolgen. Dit wordt bekrachtigd door overweldigend bewijs uit het gehele Afrikaanse continent: Langdurige droogte in Zuidelijk Afrika heeft ernstige gevolgen voor cruciale infrastructuren zoals de water- en energievoorziening, en verstoorde regenpatronen zijn zeer schadelijk voor de landbouw, en dus de voedselvoorziening, over het gehele continent.

Hoewel Afrika de grootste gevolgen van klimaatverandering ondervindt, zijn juist Afrikaanse stemmen vaak afwezig wanneer klimaatbeleid wordt besproken, geschreven en geïmplementeerd. Het onderzoek “Climate Justice: African Perspectives & EU Policies” van FEPS en FMS is een oproep aan alle beleidsmakers, en in het bijzonder de EU, om Afrikaanse perspectieven mee te nemen in het beleidsproces, zodat er niet alleen óver hen wordt gesproken, maar juist mét hen.

Donderdag lanceren en presenteren we het onderzoek live vanuit Nieuwspoort in Den Haag. Samen met Afrikaanse experts, Europese politici (Jorijs Thijssen, PvdA NL en Maria Arena, S&D) en de bezoekers bespreken we de belangrijkste uitkomsten en beleidsaanbevelingen.* De presentatie begint om 16:00 uur en is online bij te wonen. Hiervoor kunt u zich aanmelden via de FMS agenda-registratie.

Ondersteun onze oproep tot klimaatrechtvaardig beleid, waarin Afrikaanse stemmen worden gehoord en de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen!

 

*Vanwege het internationale karakter zal de gehele presentatie in het Engels plaatsvinden.