Zoek op
Sluit dit zoekvak.

De training “Progressive Leadership & Just Recovery” met het SD Platform Oekraïne

Afgelopen weekend, van 7 tot 9 juli, organiseerde FMS, samen met het SD Platform in Oekraïne, een driedaagse training over “Progressive Leadership & Just Recovery” in Kyiv. Het SD Platform in Oekraïne werkt al jaren van onderaf aan het stimuleren van eerlijke, sociale politiek voor iedereen – ook ten tijde van oorlog. Deze trainingen zijn een belangrijk onderdeel van hun vele initiatieven om dit te realiseren.

De sociale en progressieve reconstructie en wederopbouw van Oekraïne zal steeds meer een thema van belang worden. Het maatschappelijk middenveld en activisten zijn cruciale belanghebbenden hierin, zodat grote projecten ook echt ten goede komen en het mandaat hebben van getroffen burgers. Deze training werd daarom bijgewoond door progressieve vertegenwoordigers van lokale autoriteiten in zowel de frontlinie als de achtergebieden in Oekraïne – met als doel het contact tussen besluitvormers en maatschappelijke actoren te stimuleren Ze besproken de fundamentele componenten voor een eerlijke en inclusieve wederopbouw van Oekraïne, en de sleutelrol van het maatschappelijk middenveld in dit proces. 

De participanten hebben daarnaast de kans gehad om de stand van zaken van lokale politiek in oorlogstijd met elkaar te delen, te leren over het werk Nederlandse lokale afgevaardigden via een online gesprek, verschillende vertegenwoordigers van de PES commissie te ont moeten, te leren over spreken in het openbaar, en communicatiestrategieën te bespreken. 

Ook presenteerde het SD Platform twaalf principes van een eerlijke wederopbouw in Oekraïne, wat leidde tot brede discussies over dit onderwerp met betrekking tot Oekraïense regio’s.

Als uiteindelijke uitkomst van de training, hebben de deelnemers een definitieve verklaring aangenomen, die gaat over het proces van eerlijke en sociale wederopbouw en over het daarin prioriteit geven aan hen die het meest getroffen zijn door de oorlog. 

Dank aan de deelnemers van de training en het SD Platform voor de organisatie van het evenement! Het belang van het bijeenbrengen van sociaaldemocratische actoren is van zeer grote waarde en we zullen dit de komende jaren blijven doorzetten.