Zoek op
Sluit dit zoekvak.

De FMS zoekt 3 stagiairs vanaf februari 2023!

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage? Maak jij je graag sterk voor democratie en mensenrechten? Of maak je je boos om klimaatverandering en uitbuiting van ontwikkelingslanden? Heb je interesse in de Europese Unie, Oost-Europa, de Westelijke Balkan, Afrika of het Midden-Oosten? Kom dan stage lopen bij de Foundation Max van der Stoel!

De Foundation Max van der Stoel (FMS) is een onafhankelijke buitenlandstichting gelieerd aan de PvdA. We zetten ons in voor democratisering in de buurlanden van de EU, een eerlijker Nederlands en EU-beleid ten aanzien van ontwikkelingslanden, en we stimuleren het publieke debat over deze thema’s in Nederland. De FMS werkt vanuit ons kantoor in Den Haag met een klein, jong team van vaste medewerkers en 3 stagiairs.

Op dit moment zijn wij weer op zoek naar 3 nieuwe stagiairs (m/v/x) voor het voorjaar van 2023 (februari t/m juni). Het gaat om een stage van vier dagen in de week met een stagevergoeding van 460 euro per maand (als je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling, anders geldt een lagere vrijwilligersvergoeding). Bekijk de drie vacatures hier.

Als stagiair(e) ga je werken in een internationale, politieke omgeving. Hierdoor is geen dag hetzelfde. Je zult ervaring opdoen in een politieke stichting, veel andere organisaties in het speelveld leren kennen, en je verder verdiepen in internationale thema’s en ontwikkelingen in het buitenland.

 

Interesse? Reageer dan uiterlijk maandag 28 november 2022! Hier vind je meer informatie over hoe je kunt solliciteren.

 

Zij gingen je voor:

Mathieu – Stagiair Democracy

Ik heb mijn stage bij de FMS ervaren als een leerzame en boeiende periode. Doordat je dagelijks bezig bent met de (geo)politieke ontwikkelingen en actualiteit, ben je eigenlijk continu bezig met belangrijke onderwerpen te bespreken, maar vooral ook bespreekbaar te maken. Daarnaast gaf de FMS mij veel vrijheid om projecten op te pakken en dieper in bepaalde onderwerpen te duiken. Door de fijne en nauwe samenwerking met collega’s krijg je in korte tijd veel verantwoordelijkheid en een compleet inzicht in de organisatie en partnerorganisaties. Ik heb veel geleerd over de thema’s, de praktische kant van het werken voor een internationale stichting en bovenal een geweldige tijd gehad!

 

Geerke – Stagiair Democracy

“Tijdens mijn stage bij de FMS heb ik geleerd om verdiepende en opiniërende artikelen te schrijven over onderwerpen die mij aan het hart gaan. Zo heb ik bijvoorbeeld een diepteartikel mogen schrijven over klimaattop COP27 in Egypte en een opiniestuk over het bezoek van Rutte aan Israël en de bezette Palestijnse gebieden. Ik werd aangemoedigd om mijn interesse te volgen, maar er was ook goede begeleiding wanneer ik dat nodig had. Als stagiair bij de FMS ben je echt onderdeel van het team en ben je aanwezig bij de wekelijkse vergaderingen. Jouw bijdragen worden serieus genomen en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Die opstelling heb ik zelf enorm gewaardeerd als stagiair.”

 

Sofie – Stagiair Lobby and Advocacy

​​Sinds september dit jaar loop ik stage als ‘lobby en advocacy’-stagiair bij de FMS. Na 4 jaar onafgebroken studeren, is het heel fijn om nu een maatschappelijk relevante bijdrage te kunnen leveren met de kennis die ik heb opgedaan. Het FMS-team is jong, gemotiveerd en ontzettend gezellig; ik voelde me heel snel op mijn gemak en een waardig onderdeel van dit team. In (nagenoeg) alle aspecten van het development-werk van de FMS word ik betrokken. Daardoor zie ik deze stage als een enorme kans om inhoudelijke én praktische kennis op te doen over Nederlandse ontwikkelingssamenwerking (en gerelateerde onderwerpen), lobbyen, en meer. Het werk is zeer afwisselend en dynamisch – de lobbyactiviteiten vinden plaats in de continu veranderende politieke context in Den Haag. Een aanrader voor alle studenten die interesse in en kennis hebben van ontwikkelingssamenwerking en de Nederlandse politiek!