Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Danijel Tadic neemt na 10 jaar afscheid van de FMS

Na 10 jaar bij de FMS gewerkt te hebben besloot Danijel Tadic dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Begin december begon hij met zijn nieuwe baan bij de Politie. We kunnen zijn vertrek natuurlijk niet zómaar voorbij laten gaan en dus hebben wij hem wat vragen gesteld over de voorbije 10 jaar.

Omschrijf de FMS in 3 woorden:
Solidariteit, avontuur, changemakers

Voor de FMS heb je veel trips naar het buitenland gemaakt, welke reis staat je het meest bij en waarom?
Het is een lastige keuze, maar ik ga voor de reis naar Suriname waar we een online communicatie training organiseerden. De buurlanden van Europese Unie, waar FMS veel projecten heeft, zijn zeker verschillend maar hebben ook veel overeenkomsten als het bijvoorbeeld om politieke dynamiek gaat. In Suriname ontdekten we dat de politieke communicatie net een slag anders is: het is veel abstracter. Daarnaast konden we niet uitleggen dat onze FMS trainers geen adviseurs zijn die de deelnemers aan de training zouden vertellen wat ze exact moeten doen. Maar wat me vooral zal bijblijven van Suriname is de diversiteit, de warme en vrolijke mensen en het prachtige landschap.

Je hebt je de afgelopen 10 jaar met veel passie en plezier ingezet voor de Balkan regio, hoe zie jij de toekomst van de Balkan regio in?
Pfff…heb je even? Ik hoop dat de Europese integratie zich voortzet zodat de jongeren in de regio perspectief hebben op een beter toekomst en niet massaal hun land verlaten. De ontwikkelingen in een land als Noord-Macedonië stemmen tot optimisme: een nieuwe generatie jongere leiders met een democratische DNA staan op en nemen gedurfde stappen om vooruitgangen te bewerkstelligen.

Wat ga je het meeste missen aan de FMS?
De collega’s en het contact met onze partners in het buitenland. FMS is een hele bijzondere club, die met een klein betrokken team en een ongelofelijk netwerk van vrijwilligers zich inzet voor een rechtvaardiger wereld en jongeren en vrouwen empowert die zich, soms met gevaar voor eigen leven, inzetten voor een betere toekomst.   

Als je binnen het PvdA-partijkantoor een functie zou mogen kiezen welke zou het dan zijn?
Als we de FMS niet mee tellen zou ik in het communicatie team willen werken.

Hoe bevalt de eerste maand op je nieuwe werk bij de Politie?
Heel goed! Er gaat een nieuwe wereld voor me open en ik leer elke dag heel veel!

Wie wint dit jaar de Tour de France; Froome, Dumoulin , Roglic, Carapaz of Tadic?
100% zeker Dumoulin! Als Bernal niet meedoet 😉

Wij willen Danijel bedanken voor de mooie 10 jaar en gaan hem natuurlijk erg missen, maar wensen hem bovenal heel veel succes en plezier in zijn nieuwe baan!