Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Aanstaande maandag 23 mei: Interview met Ruslandexpert Gijs Kessler

Aanstaande maandag 23 mei zal FMS directeur Arjen Berkvens een interview houden met vooraanstaand Ruslanddeskundige Gijs Kessler, verbonden aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam. Kessler is een specialist op het gebied van de sociale en economische geschiedenis van de Sovjet-Unie en Rusland, en woonde tussen 2002 en 2016 in Moskou.

Zeer recent publiceerde Kessler zijn nieuwste werk; “Rusland – land dat anders wil zijn”. In dit hoogst actuele werk gaat hij in op de recente geschiedenis van Rusland sinds 1991. Het land heeft in de dertig jaar sinds het einde van de Sovjet-Unie vele veranderingen meegemaakt. Veel van wat er bereikt is gaat nu ten gronde nu Rusland internationaal geïsoleerd is na de invasie van Oekraïne. Waarom heeft dertig jaar verandering de Russen niet kunnen brengen wat ze ervan verwachtten? Wat bracht het wel? 

Dit boek verhaalt zijn ervaringen in een land dat altijd anders wil zijn dan het is — welvarender, rechtvaardiger en hoopvoller, maar ook gerespecteerder, machtiger en invloedrijker.

Bestel het boek van Gijs Kessler hier.

Aanstaande maandag 23 mei tussen 20:00 en 21:00 zal het interview van Arjen Berkvens met Gijs Kessler plaatsvinden. U kan het gesprek volgens via de FMS Facebook of direct via Zoom met deze link: https://us06web.zoom.us/j/82554821858 

Tot dan! 

plaatje_boek.jpg