Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Vacature Directeur FMS

Directeur Foundation Max van der Stoel

1 fte (35 uur) voor 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.
Eventueel is parttime (0,8 fte) mogelijk.
Standplaats: FMS/PvdA partijbureau in Den Haag i.c.m. thuiswerken

Wie zijn wij?
De Foundation Max van der Stoel (FMS), opgericht in 2013, is de onafhankelijke buitenlandstichting gelieerd aan de PvdA. We zetten ons in voor internationale solidariteit. De FMS streeft naar een wereld waarin de democratische rechten van alle mensen gewaarborgd zijn. Wij steunen de changemakers in de wereld en geven ze een podium. We bevorderen een eerlijke wereld door ook in Nederland en Europa te pleiten voor beleid dat gelijkheid, duurzaamheid en ontwikkeling bevordert. Wij betrekken daar zoveel mogelijk verschillende mensen bij door kennis te delen en dialoog te stimuleren. Zo maken wij mensen sterker en de politiek eerlijker.

Wie zoeken wij?
Je hebt een relevant maatschappelijk en politiek netwerk, zowel internationaal als nationaal. Je hebt brede politieke kennis en interesse in het internationale werkveld van de stichting. Je kunt snel schakelen tussen de verschillende aspecten van het werk van de FMS en inspringen op nieuwe ontwikkelingen en kansen. Je bent creatief en goed in staat om inhoud, organisatie en communicatie met elkaar te verbinden.  Je bent bereid om regelmatig te reizen en onregelmatige werkuren te maken. Je hebt de nodige ervaring met het aansturen van een team en hebt enige ervaring met financieel management. Je bent goed in staat de organisatie te vertegenwoordigen en op overtuigende wijze het (politieke) gesprek aan te gaan met (potentiële) donoren, partners en politici. Je hebt affiniteit met de sociaaldemocratie en bent lid van de PvdA of bereid dat te worden.

Wat bieden wij?
Je gaat werken in het hart van politiek Den Haag. Je stuurt een jong, divers en enthousiast team aan. Je hebt de mogelijkheid om jezelf te ontplooien in een spannende en boeiende internationale en politieke omgeving. Je kunt jouw plannen en ideeën omzetten in concrete projecten en acties en daarmee internationale solidariteit in de praktijk brengen.

Arbeidsvoorwaarden (reiskostenregeling, vakantiedagen, etc.)
Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO PvdA en Neveninstellingen. Het salaris bedraagt minimaal €4.266 en maximaal €5.750 bruto per maand bij een werkweek van 35 uur per week en een indeling in schaal 10. Doorgroei naar schaal 11 is mogelijk. De eindejaarsuitkering bedraagt €1700 bruto.
De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op een vaste baan.

Wil je meer informatie of direct solliciteren?
Info over de stichting via onze websites www.foundationmaxvanderstoel.nl, www.europeanforum.net en Facebook en Instagram. Informatie over de functie kan ook worden ingewonnen bij Arjen Berkvens, FMS directeur (aberkvens@foundationmaxvanderstoel.nl). Je motivatiebrief en CV ontvangen we uiterlijk 15 juni 2022. Deze richt je aan de FMS, t.a.v. Bert Koenders, voorzitter FMS, via aberkvens@foundationmaxvanderstoel.nl. De FMS moedigt kandidaten van diverse achtergronden, in de breedste zin van het woord, aan om te solliciteren op deze functie, ook als zij niet volledig voldoen aan alle bovengenoemde punten in de profielschets. Je kunt ook mailen voor meer informatie over de functie of om de selectiecommissie te attenderen op kandidaten.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang benoemd te worden.