Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Onderzoek door FEPS: “The case of Ukraine’s candidacy to the EU”

In samenwerking met de FMS, Amicus Europae, FJJ, Karl-Renner-Institut, FES Ukraine, en de Kalevi Sorsa Foundation, heeft de Europese sociaaldemocratische denktank Foundation of European Progressive Studies (FEPS) een beleidsstudie uitgevoerd naar het EU-kandidaatlidmaatschap van Oekraïne. Hieruit komt voort dat sociaal, progressief beleid cruciaal is voor de ontwikkeling van Oekraïne tot een mogelijk EU-lidmaatschap. De EU zal zelf een nieuwe visie op het uitbreidingsbeleid moeten uiteenzetten om tegemoet te komen aan de ambities van Oekraïne en de veranderende behoeften van zijn oostelijke buren. De studie bevat een aantal aanbevelingen met het oog op de toekomstige relaties van de EU met Oekraïne.

Dit is de eerste publicatie in het kader van het project “Progressive paths to rebuild Ukraine”.

In partnerschap met de FMS, Amicus Europae, FJJ, Karl-Renner-Institut, FES Oekraïne en de Kalevi Sorsa Foundation lanceert de FEPS dit project, een initiatief om sociaaldemocraten en progressieve krachten te ondersteunen bij de ontwikkeling van een duidelijkere en gemeenschappelijke visie op de toekomst van Oekraïne in het kader van de EU.

Hoewel de militaire steun van de EU onmisbaar is als onderdeel van haar solidariteit met Oekraïne en ook om Europa te beschermen tegen de Russische dreiging, zijn het waarborgen van een substantiële, solide democratie en een inclusieve sociaal-democratische staat in Oekraïne mede cruciaal voor het bereiken van duurzame vrede.

Zie meer informatie, en het volledige onderzoek van FEPS, onder leiding van Andriy Korniychuk hier: https://feps-europe.eu/publication/the-case-of-ukraines-candidacy-to-the-eu/ 

 

Klik hieronder voor het volledige onderzoek!