Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Oekraïneactie: eerste hulpmiddelen gearriveerd op locatie

Op zaterdag 9 april heeft de FMS, in samenwerking met de PvdA, een grote inzamelactie georganiseerd voor onze partners van het SD-platform in Oekraïne.

Het SD-platform is voor ons een belangrijk partner: In de afgelopen tien jaar hebben vele Nederlandse FMS-trainers een vriendschap opgebouwd met Katya, Igor, Olena, Bogdan en de talloze anderen die zich belangeloos en onvermoeibaar inzetten voor de sociaaldemocratie in Oekraïne. Het SD-platform zet momenteel haar netwerk in om de mensen die het het zwaarst hebben te ondersteunen, en concrete hulp te bieden aan iedereen die het nodig heeft; van de straten van Kyiv tot de schuilkelders van Kharkiv. 

whatsapp_image_2022_04_10_at_2_36_29_pm.jpeg

Foto: een gedeelte van de ingezamelde spullen bij PvdA te Doetinchem

De inzamelactie werd een groot succes – circa 4,5 ton aan hulpgoederen is ingezameld. Op verschillende plekken in het land werden er locaties door de PvdA geopend, waar mensen producten konden inleveren. De FMS wil graag de PvdA-afdelingen in Den Haag, Amsterdam, Venlo, Doetinchem en Groningen bedanken voor hun hulp en tomeloze inzet gedurende de inzamelactie. 

In Amersfoort vond er een grote inzameling plaats bij basisschool “School op de Berg”, dit leverde een fantastische opbrengst op. In Groningen waren de schappen in verschillende supermarkten leeg dankzij de aanwezigheid van verschillende vrijwilligers. Veel dank aan de Groningse PvdA-afdeling en Bloody Basics voor de bevlogen organisatie hier. Bloody Basics is een belangenorganisatie die de toegang van menstruatieproducten voor vrouwen en meisjes wil vergroten, zij zamelden eerder ook al noodzakelijke producten in voor Oekraïne. 

whatsapp_image_2022_04_19_at_12_21_31_pm.jpeg

Foto: De eerste middelen worden verspreid bij een Oekraïense vluchtelingenlocatie  

Op Tweede Paasdag zijn de middelen overhandigd aan onze partners aan de Slowaaks-Oekraïense grens met een vrachtwagen van Koning en Drenth B.V. Zeer veel dank aan hen voor het beschikbaar stellen van materiaal en mankracht voor het overbrengen van de ingezamelde spullen naar onze partners van het SD-platform. Vanwege de goede samenwerking en snelle vervoer van Koning en Drenth B.V. zijn de eerste middelen inmiddels al verspreid onder de hulpbehoevende Oekraïense bevolking. 

whatsapp_image_2022_04_09_at_6_06_57_pm.jpeg

Foto: lege schappen bij een Groningse supermarkt na de inzamelactie