Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Kom ook! Politiek Café: Solidair met Oekraïne

Registreer je hier: https://forms.gle/zDAJonTXkdhSF5F76

Op een kleine drie uur vliegen van Nederland woedt nog steeds een bijzonder wrede oorlog – de Russische invasie van Oekraïne, maar na anderhalf jaar oorlog wordt de steun voor de Oekraïense strijd in Nederland nog steeds breed gedragen. Vanuit verschillende landen in het westen lijkt de druk op steun voor Oekraïne echter toe te nemen. In dit politieke café bespreken we het belang van de Nederlandse en Europese steun aan Oekraïne, ook met het oog op de toekomst. Wat zijn de grootste uitdagingen, met verkiezingen in Nederland en Europa in het verschiet? We doen dit met o.a. Kati Piri,  Iryna Shulikina, André Gerrits, Nicolaas Kraft van Ermel, en anderen.

We belichten de situatie in twee panels. Eerst worden de ervaringen vanuit het Oekraïense maatschappelijk middenveld na anderhalf jaar oorlog besproken. Wat zijn de gevolgen, zowel voor de diaspora als in het land zelf? Waarom is het zo belangrijk dat de steun vanuit Europa sterk blijft ten tijde van deze wrede invasie? In het tweede deel bespreken we hoe deze steun en solidariteit op duurzame wijze kan aanhouden in Nederland en Europa. Welke aspecten van steun zijn nu nog onderbelicht? Wat heeft de rol van Nederland als voorloper van steun betekent? Wat zijn de uitdagingen voor het  Oekraïense EU-lidmaatschap en welke uitdagingen zijn er in de EU zelf om eendrachtig de strijd van Oekraïne te blijven steunen? 

Voor antwoorden op deze vragen en heel veel meer, verwelkomen we je graag bij ons politiek café! Registreer je nu via deze link: https://forms.gle/zDAJonTXkdhSF5F76 

Let op: dit evenement zal gedeeltelijk Engels gesproken zijn.

 

Datum: donderdag 19 oktober 2023

Tijd: 19:00 – 21:30 (19:30 start)

Locatie: The Lighthouse, Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag)

 

Verdere informatie over het programma volgt nog. Volg deze pagina voor alle updates.