Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Kido Koenig nieuwe directeur Foundation Max van der Stoel

Per 1 november is Kido Koenig de nieuwe directeur van de Foundation Max van der Stoel.

Read this news item in English.

Kido Koenig werkte hiervoor bij Capgemini, waar hij 10 jaar consultant en manager was op het gebied van digitale transformaties, talentontwikkeling en verandermanagement. Voordat hij die stap naar de private sector zette, heeft hij zich jarenlang ingezet in het publieke leven, als vicevoorzitter van de Jonge Socialisten, voorzitter van de Nationale Jeugdraad en oprichter van DEAL Leiden, een stichting voor ontwikkelingssamenwerking. Ook tijdens zijn carrière kwam Kido’s engagement met de publieke zaak tot uiting, als bestuurslid van PEKS – een stichting voor ontwikkelingssamenwerking gericht op kinderen – en trainer voor onder andere gemeenteraden en provinciale staten op het gebied van publiek spreken, debatteren, en vergaderen. Bovenal is Kido altijd actief gebleven voor de PvdA en in het bijzonder voor de FMS, als trainer en dagvoorzitter.

Kido Koenig: “Het is met bijzondere trots en enthousiasme dat ik de stap naar deze prachtige stichting zet. Ik zie er enorm naar uit om met onze partners en vrienden aan de slag te gaan om het verschil te maken voor mensen die strijden voor democratie en een beter leven – in deze tijd waar dat ontzettend hard nodig is.”

Voorzitter van de FMS, Bert Koenders, is blij met de benoeming: ”Wij zijn enorm verheugd dat Kido Koenig als directeur de FMS komt versterken. Kido is geselecteerd na een zorgvuldige sollicitatieprocedure. Hij kent de FMS en heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven opgedaan als consultant. Kido heeft zich veelvuldig belangeloos ingezet voor de trainingen die wij internationaal organiseren en ontwikkelde voor ons de FMS debatmodule. Daarnaast was hij velen malen actief als voorzitter en facilitator bij FMS evenementen, zoals de Afrikadag en Building Change. Verder is Kido een echte sociaaldemocraat met een verleden bij de Jonge Socialisten en de PvdA Buitenlandcommissie. Met zijn drive en energie hebben wij er als FMS-bestuur alle vertrouwen in dat Kido de FMS naar een mooi toekomst zal leiden.”

Kido Koenig neemt het stokje over van Arjen Berkvens, directeur van de FMS sinds de oprichting in 2013 en daarvoor van de voorlopers Alfred Mozer Stichting en Evert Vermeer Stichting. “Ik ben super blij dat Kido mij op zal volgen als directeur,” zegt Arjen. “Kido heeft zich bewezen in het bedrijfsleven, is een toegewijde sociaaldemocraat en zet zich al jarenlang belangeloos in voor de FMS. Ik verlaat de FMS wel met pijn in mijn hart. Ik zal de medewerkers, de vrijwilligers en het (internationale) netwerk enorm missen. Ik hoop in de toekomst mijn bijdrage als vrijwilliger te blijven geven. Ik ga nu volledig aan de slag als coördinerend vertrouwenspersoon aan de Universiteit van Amsterdam. Daar heb ik enorm veel zin in.”

De Foundation Max van der Stoel (FMS) is een onafhankelijke buitenlandstichting gelieerd aan de PvdA. De stichting zet zich in voor democratisering in de buurlanden van de EU door met trainingen jonge politieke partijen te steunen. Ook maakt de FMS zich sterk voor een eerlijker Nederlands en EU-beleid ten aanzien van ontwikkelingslanden, en stimuleert de stichting publieke debat over deze thema’s in Nederland door publieksevenementen zoals de Afrikadag, die elk jaar 1000 bezoekers trekt.

Wil je meer over Kido te weten komen? Lees het interview met onze nieuwe directeur door Geerke Visser en Sofie Nollen.