Zoek op
Sluit dit zoekvak.

FMS zoekt stagiair(e) ‘democracy’ en ‘development’

 

Ben jij op zoek naar een stage voor voorjaar 2022? En ben je geïnteresseerd in internationale politiek? Kom dan stage lopen bij de FMS. Voor de periode februari t/m juni 2022 zijn we weer op zoek naar 2 stagiair(e)s!

Stage ‘development’

Voor ons ‘development’ programma, zijn we – in samenwerking met Building Change – op zoek naar 1 stagiair(e) die zich vooral bezighoudt met onze lobby en advocacy activiteiten. Huidig stagiaire Dorine zegt dit over haar stage bij de FMS:

De Building Change werkzaamheden van deze stage zijn heel leerzaam en interessant! Je zit dicht op de politiek, en draait mee in het lobbyproces richting de politiek, vooral bij Nederlands beleid dat gevolgen heeft voor ontwikkelingslanden, zoals wetgeving rondom belastingontduiking en -ontwijking, maar ook klimaatbeleid. Jouw verantwoordelijkheid is de politieke kalender actief bijhouden: Wat zijn interessante onderwerpen waar we wat mee kunnen? Wat ik heel leuk vind aan de stage is dat je vervolgens ook actief meedraait in het lobbyproces: Je mag lobbybrieven en (nieuws)artikelen schrijven en zorgt ervoor dat de social media worden bijgehouden. Nu er hopelijk binnen enkele maanden een regeerakkoord verschijnt, is deze stage voor jou nóg relevanter: Dan worden alle onderwerpen weer besproken in de commissies en is er dus meer kans voor ons om invloed uit te oefenen. Als je dicht op het politieke proces wil zitten en deel wil uitmaken van een hele fijne, open en inspirerende werkomgeving, solliciteer dan voor deze stage!

Word jij onze nieuwe stagiair(e) ‘development’? Stuur dan uiterlijk 30 november je motivatiebrief + CV naar Anne van der Meer, avdmeer[at]foundationmaxvanderstoel.nl. De vacature kan je hier vinden

Stage ‘democracy’

Voor ons ‘democracy’ programma, zijn we – in samenwerking met het European Forum for Democracy and Solidarity – op zoek naar 1 stagiair(e) die zich vooral bezighoudt met onze activiteiten rondom democratisering. Ilona en Annefleur, onze huidige stagiaires democracy, vertellen dit erover:

Ook als Democracy stagiair leer je veel en krijg je veel mogelijkheden. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het schrijven van artikelen voor niet alleen de FMS, maar ook voor het European Forum. Hierdoor leer je veel over landen in Oost-Europa en het Midden-Oosten: we houden heel secuur bij wat er in de politiek gebeurt, en wat voor gevolgen dit heeft voor de naleving van mensenrechten en voor het maatschappelijk middenveld. Wat leuk is aan het schrijven van artikelen voor het European Forum is dat je veel vrijheid hebt om zelf onderwerpen voor te dragen. Naast het schrijven van artikelen draai je ook mee met andere zaken, zoals het organiseren van politieke cafés en vergaderingen tussen politieke actoren. Ook hier leer je veel, niet alleen inhoudelijk, maar ook over hoe organisaties met elkaar samenwerken en welke partijen er allemaal zijn op het gebied van democratie. Behalve dat de FMS samenwerkt met Nederlandse organisaties zoals PAX, werken we ook samen met lokale partners. Hierdoor krijg je meer inzicht in welke organisaties op lokaal niveau actief zijn binnen en buiten Europa. Mocht je interesse hebben in internationale politiek en democratisering dan zouden we deze stage plek zeker aanraden: je leert onwijs veel inhoudelijk, leert veel personen en organisaties kennen, en draait actief mee met het verspreiden van nieuws over democratie.

Word jij onze nieuwe stagiair(e) ‘democracy’? Stuur dan uiterlijk 30 november je motivatiebrief + CV naar Remy van Aanholt, rvaanholt[at]foundationmaxvanderstoel.nl. .