Zoek op
Sluit dit zoekvak.

De 16e editie van het sociaaldemocratische ‘Summer Camp’ in Noord-Macedonië

In Noord-Macedonië werkt Foundation Max van der Stoel samen met het Progress Institute for Social Democracy, een instituut gelieerd aan de Sociaal Democratische Unie van Macedonië (SDSM). Nu Macedonië na een parlementaire crisis in 2017 weer de weg naar democratie en EU-toetreding heeft ingeslagen is het belangrijk dat internationale partners hun steun blijven geven. Mede daarom organiseert FMS in Noord-Macedonië jaarlijks een zomerschool voor 90 sociaaldemocratische jongeren – een evenement waar elk jaar naar wordt uitgekeken.

Dit jaar, van 6-9 juli, vond alweer de 16e editie van de zomerschool plaats in Ohrid. Het is hiermee een van de langstlopende en best bezochte trainingen die de FMS jaarlijks organiseert. De focus lag deze keer op sociaaldemocratische waarden anno 2023, jongerenparticipatie, en politieke communicatie. Zo gaven trainers van de FMS verschillende trainingen over sociaaldemocratische normen en waarden, en het mobiliseren van jongeren in de politiek.  Trainers van het Progress Institute verzorgden daarnaast verschillende  interactieve sessies over politieke communicatie en debatteren in de context van actuele uitdagingen in de Macedonische politiek.  

Ook werden er door moderatoren van de NGO Rubikon, die zich specialiseert in motivering en groepsbinding, sociale activiteiten georganiseerd, waarin werd geoefend met teambuilding en aansporing. De betrokkenheid en activatie van jongeren in de politiek is van groot belang voor inclusief en legitiem beleid. Activiteiten zoals de ‘Summer Camp’ dragen bij in het ontwikkelen van een sterke, vocale stroming jongeren die de sociaaldemocratische politiek in Noord-Macedonië innoveren en uitdagen. Zij zijn de leiders van de toekomst! 

Opnieuw veel dank aan het Progress Institute for Social Democracy voor

 het realiseren van deze mooie 16e editie van de zomerschool. We kijken alweer uit naar de volgende editie!