Zoek op
Sluit dit zoekvak.

Afgelopen weekend: training SD Platform Oekraïne in Odessa

Afgelopen weekend vond er een driedaagse training plaats in Odessa, Oekraïne, georganiseerd door het SD Platform Oekraïne in samenwerking met de FMS. Een dertigtal jonge participanten namen deel aan verschillende workshops waarin vaardigheden, theorieën en kennis rondom de sociaaldemocratische politiek werden gedeeld. Kortgeleden heeft het SD Platform een nieuwe tak geopend in Odessa, en voor vele participanten was deze training dan ook een primeur!

Onderwerpen die tijdens het weekend aan bod kwamen waren componenten van leiderschap, publiek spreken, het organiseren van sociaaldemocratische initiatieven, en de voorbereiding van een rechtvaardige wederopbouw van Oekraïne.

Ondanks de Russische invasie van Oekraïne, en de oorlog die nu al meer dan een jaar woedt in het land, blijft de strijd voor eerlijke, sociale politiek in Oekraïne onverminderd belangrijk. Met name nu de naoorlogse reconstructie van Oekraïne thema van gesprek is, zet het SD Platform samen met de FMS eerlijk beleid op de agenda – zodat reconstuctiefondsen niet beperkt blijven tot een bepaald gedeelte van de bevolking.

Het SD Platform is momenteel in zeer veel regio’s van Oekraïne actief. Ze bouwen gestaag verder aan haar achterban en engageren velen voor activisme en sociaaldemocratische politiek. Een mooie ontwikkeling en aan de hand van trainingen, maar ook op andere wijzen, hopen we deze samenwerking in de komende jaren alleen maar verder te intensiveren!

Meer weten over het SD Platform? Zie https://sdplatform.org.ua/main/en

Instagram SD Platform Oekraïne

Instagram SD Platform Odessa

Foto’s gemaakt door het SD Platform Oekraïne, afdeling Odessa