Afrikadag

De Afrikadag, georganiseerd door FMS en de Europese denktank FEPS, is al ruim 25 jaar hét evenement dat Afrika naar Nederland haalt. Jaarlijks trekt de Afrikadag zo’n 1500 bezoekers, sprekers uit binnen- en buitenland, vrijwilligers en partnerorganisaties. Dit maakt de Afrikadag het grootste publieksevenement over Afrika en internationale samenwerking in Nederland. 

Het Afrikaanse continent is booming! Landen in Afrika zijn volop in ontwikkeling en trekken wereldwijde economie, handel en technologische ontwikkelingen naar zich toe. De middenklasse is enorm aan het groeien en mensen hebben meer te besteden. Natuurlijk zijn er ook nog veel uitdagingen op het continent. Corruptie, leiders die naar macht hunkeren en klimaatveranderingen spelen nog regelmatig de boventoon. Maar al met al heeft het Afrikaanse continent vooral heel veel te bieden: 54 landen die economisch en cultureel vol spectaculaire verrassingen zitten. Tijdens de Afrikadag laten wij je deze kant van Afrika zien. We informeren je over de ontwikkelingen in de verschillende Afrikaanse landen. En bieden je een plek waar je in gesprek kunt gaan over wat er speelt op het continent – met sprekers uit verschillende Afrikaanse landen en workshops georganiseerd door een tal van diaspora- en maatschappelijke organisaties. 

Voor alles over de Afrikadag, zie de website. Voor vragen over de Afrikadag kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met het Afrikadagteam via info(at)afrikadag.nl.

Doe mee

U kunt actief worden voor de Foundation Max van der Stoel door mee te werken, voor ons te schrijven of door te doneren. Klik hier voor meer informatie.