Vacature: Projectmedewerker Jongerentraject Afrikadag

Ben jij een organisatietalent dat graag evenementen op touw zet? Vind je het leuk om jongeren te betrekken bij maatschappelijke vraagstukken? En heb je een hart voor internationale samenwerking? Dan zoeken wij jou! Wij zijn per direct op zoek naar een:

Tijdelijke Projectmedewerker (m/v/x) ‘Jongerentraject Afrikadag’

21u per week voor de periode juli-december 2023

Standplaats: Den Haag

Solliciteer uiterlijk 4 juni

 

Wat is het project?

De Foundation Max van der Stoel (FMS) is een onafhankelijke buitenlandstichting gelieerd aan de PvdA. We zetten ons in voor democratisering in landen waar de democratie onder druk staat, en voor een eerlijkere Nederlandse omgang met ontwikkelingslanden. We betrekken zoveel mogelijk mensen in gesprek over deze vraagstukken met onze publieksevenementen.
 
Een van onze grootste initiatieven is al 25 jaar de Afrikadag, met jaarlijks zo’n 1000 bezoekers, sprekers en vele partnerorganisaties. Dit jaar vindt deze plaats op 18 november. De Afrikadag geeft een podium aan Afrikaanse stemmen en brengt het gesprek op gang tussen publiek, NGOs, politici en beleidsmakers. Het wordt een evenement vol workshops, debatten, gesprekken, films, en muziek.
 
Met een participatietraject betrekken we dit jaar een groep jongeren op een betekenisvolle manier bij de Afrikadag. In de aanloop naar november werken zij samen aan beleidsvraagstukken en komen met een frisse blik en creatieve ideeën over de samenwerking tussen Afrika en Nederland/Europa. Via workshops en trainingen leren ze de juiste skills om hun ideeën te presenteren in een eigen sessie op de Afrikadag, en in een ontmoeting met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Wat ga je doen?
 • Je ontwikkelt en coördineert een leertraject en participatieprogramma voor 30 jongeren, waarbij je hen betrekt bij de Afrikadag en hen de kans geeft om op die dag hun stem te laten horen.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatie van activiteiten zoals trainingen, workshops en meet-ups. Ook begeleid je ontmoetingen tussen de deelnemende jongeren en beleidsmakers van o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Je begeleidt en coacht de jongeren en bent hun eerste aanspreekpunt.
 • Je werkt samen met de projectleider van de Afrikadag en een stagiair aande coördinatie en organisatie van de Afrikadag. Je denkt mee over de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding en helpt contact te onderhouden met deelnemende maatschappelijke organisaties, politici en experts.
Wat zien we graag bij jou?
 • Je bent organisatorisch sterk en hebt ervaring met het neerzetten van evenementen. Je kan omgaan met verschillende lopende taken en bewaakt het totaaloverzicht.
 • Ook heb je een positieve houding en kan je snel schakelen als dingen anders gaan dan gepland.
 • Je vindt het leuk om met een diverse, internationale groep jongeren te werken en snapt hoe je hen op een toegankelijke manier aanspreekt, begeleidt en motiveert.
 • Je hebt affiniteit met jongeren en interesse in internationale vraagstukken en/of ontwikkelingssamenwerking.
 • Je bent flexibel en bent bereid om ook buiten reguliere kantoortijden te werken wanneer de jongeren ’s avonds of in het weekend samenkomen.
 • Je kan je goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding.

We snappen dat je misschien nog niet alle kennis of ervaring in huis hebt, en dat hoeft ook niet. Wij moedigen iedereen – alle achtergronden, veel of minder ervaring – aan om te solliciteren.

Wat bieden wij?
 • Een uitdagende functie in een dynamische en politieke omgeving.
 • Een aanstelling van 6 maanden voor 21 uur in de week (0,6 FTE), waarbij de exacte startdatum en eventuele geplande vakantie in overleg wordt vastgesteld.
 • Een salaris voor 21 uur van ongeveer € 1.890 (op basis van een fulltime salaris van € 3.150) volgens de CAO PvdA/FMS en goede arbeidsvoorwaarden.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken en gedeeltelijk op ons kantoor in Den Haag (nabij HS)
 • Een kleinschalige en collegiale werkomgeving met ruimte voor je persoonlijke inbreng en de kans om aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken.
Solliciteren?

Ben je enthousiast? Mail dan je motivatiebrief met CV uiterlijk zondag 4 juni 2023 naar Kido Koenig via kkoenig@foundationmaxvanderstoel.nl. Voor meer informatie kun je op onze websites bekijken: www.foundationmaxvanderstoel.nl en www.afrikadag.nl of een mail sturen naar info@foundationmaxvanderstoel.nl. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in juni, op ons kantoor in Den Haag of online.