Political Café on the earthquakes in Turkey and Syria

19:30
21-03-2023
Het Nutshuis, The Hague

Het is meer dan een maand na de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. PvdA Internationaal en FMS organiseren dinsdag 21 maart om 19:30 een Politiek Café in Het Nutshuis in Den Haag over de nasleep van de aardbevingen. Hoe gaat het nu en hoe moet het verder? Te gast zijn Tweede Kamerlid Songül Mutluer, Turks oppositielid Tunç Soyer, Giro555-voorzitter Michiel Servaes, zangeres en activist Laura Jansen en journalist Sinan Can. Praat je mee? Meld je here aan.

Gasten: 

Sinan Can is een bekroonde Nederlandse onderzoeksjournalist en programmamaker, bekend van documentaires als ‘Bloedbroeders’ en ‘De Arabische Storm’. In 2016 kreeg hij de prijs Journalist voor de Vrede uitgereikt. Daarnaast reisde Can vlak na de aardbeving af naar het rampgebied.

Songul Mutluer is nu een jaar Tweede Kamerlid (PvdA) en is onder andere actief op justitie en veiligheid. Na de aardbevingen in Turkije en Syrië was Mutluer leidend in de oproep aan het kabinet om meer geld vrij te maken voor noodhulp, en heeft zich vanuit Nederland ingezet voor hulp aan het rampgebied.

Michiel Servaes is algemeen directeur bij Oxfam Novib, actievoorzitter van Giro555 en reisde af naar het rampgebied in Turkije.

Mustafa Tunc Soyer is burgemeester van Izmir (de derde stad van Turkije) namens oppositiepartij CHP. Hij zal onder meer ingaan op de situatie in Turkije en de invloed van de aardbeving op de verkiezingen in mei.

Laura Jansen is zangeres en mensenrechtenactiviste. Ze is momenteel actief voor Child Houses, een organisatie die opkomt voor de bescherming van kinderen in Noordwest-Syrie.

De avond zal worden gemodereerd door Ties Huis in ’t Veld, Internationaal Secretaris van de PvdA.

Praat je mee? Meld je here aan.

Inloop om 19:30, start om 20:00

Locatie: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag