Summit for Democracy

10:00
29-03-2023
Den Haag

Op 29 en 30 Maart is Nederland co-organisator van de Summit for Democracy, een wereldwijd evenement over versterking en innovatie van de democratie. De FMS is hier uiteraard ook bij betrokken. Samen met een groot aantal maatschappelijke organisaties brengen wij een manifest in de aandacht – met onze punten voor het versterken van de democratie, nationaal en internationaal.

De urgentie is duidelijk. Democratie is niet vanzelfsprekend. Wij zijn “Democratie onder Druk” is een coalitie van organisaties die verdere achteruitgang van de democratie wil voorkomen en de democratie in binnen- en buitenland wil verbeteren.

Wij hebben namens het Nederlandse maatschappelijk middenveld een manifest geformuleerd. Hierin staan aanbevelingen voor de Nederlandse regering over hoe democratische instellingen en praktijken zowel in Nederland als in het buitenland kunnen worden versterkt. Wij roepen de regering op deze aanbevelingen mee te nemen naar de aankomende tweede ‘Summit for Democracy’, die op 29 en 30 maart 2023 door de Amerikaanse president Biden zal worden georganiseerd.

Tijdens deze Summit organiseert de FMS, in samenwerking met de “Democratie onder Druk” coalitie, verschillende activiteiten. Houd onze agenda en https://democracyunderthreat.org/ daarom in de gaten!